SKANDAL! ALBANSKI LEKARI DOŠLI U ITALIJU DA POMOGNU A KAŽNJENI SA PO 500 EVRA: Slavili u hotelu povratak kući!

0

Ekipu od devet albanskih doktora i medicnskih sestara koji su pre mesec dana došli da pomognu Italijaniskim kolegama u bolnicama u Bresi, lokalna policija je kaznila jer su se, noć pre povratka kući okupili u hotelskoj sobi da proslave kraj misije.

Vlasnik hotela u kojem su bili smešteni pozvao je policiju koja je Albancima uručila kazne koje iznose po 500 evra, uz obrazloženje da, čak ni medicinsko osoblje ne moze da se ponaša suprotno merama zabrane koje važe u vreme pandemije koronavirusa, a odnose se na na zabranu okupljanja i obaveznu fizičku distancu.

Član lokalne vlade iz Brese Džanpaolo Natali rekao je da “onaj ko je kriv treba i da odgovara”.

“Ovi ljudi su došli po nalogu albanskog premijera da nam pomognu u najmračnijim momentima našega života, kada su naše bolnice bile na kolenima zbog Covida19, i sada se vraćaju u svoju zemlju sa 9 kazni od po 500 eura i prekršajnim prijavama jer su nakon mesec dana u bolnicama, želeli da se opuste i proslave povratak kući”, rekao je on iznerviran zbog ovog slučaja.

On je zatražio da se slučaj ispita do kraja, utvrde krivci i da o događaju raspravlja Parlament.

Mala ekipa albanskih lekara i drugog medicinskog osoblja stigla je u Italiju pre mesec dana i dočekana je salvama dobrodošlice. Ispratio ih je lično premijer Edi Rama i poručio Italijanima da je gest simboličan ali pokazuje da Albanija ne zaboravlja pomoć koju su u prošlosti često primali od Italije.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / ANGELO CARCONI

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime