SKANDAL NA RTS! U dečijoj emisiji pevali o ustaškoj kuni i “hrvatskom Dubrovniku i hrvatskoj Dalmaciji” (VIDEO)

0
Foto: Printskrin RTS

U DEČIJOJ emisiji “Plava ptica” na RTS emitovana je skandalozna pesma o Hrvatskoj.

Sam tekst pesme je više nego sraman, a pogotovo zbog toga što se radi o programu za decu.

“Dalmatinske klape slušaš, kunom plaćaš sve.”

Podsećamo, istorijski ne samo što se u pesmi o Hrvatskoj spominje Dalmacija, istorijski srpska zemlja, peva se i o ustaškoj valuti! Kuna nikada nije bila valuta do NDH. Posle toga, proustaški režim NDH Franje Tuđmana vratio je mnoge ustaške simbole, pa tako i ustašku valutu, o kojoj na RTS pevaju srpskoj deci u veselom tonu.

“Za Dubrovnik velelepni sva su pokoljenja čula”

I pored toga što je Dubrovnik oduvek bio srpski grad, u pesmi koja se emituje na RTS se vrši brutalna revizija istorije i deca se obmanjuju pričama o “velelepnom hrvatskom Dubrovniku”, a do kog su Hrvati došli istorijskim falsifikatima i genocidom nad srpskim narodom.

“Split – Dioklecijanova palata”

Još jedna vesela priča za decu – palata cara Dioklecijana u Splitu. Ono što je prećutano, jeste da u Splitu i logor “Lora” – koncentracioni logor, u kome su mučeni i ubijani Srbi tokom prošlog rata.

Bradata žena i – Pravac u Hrvatsku

Pesma počinje rečima – Idemo pravac u Hrvatsku, uz oduševljeni izraz lica bradate žene koji (ili koja) izgovara tu rečenicu. Ironično možemo da konstatujemo da smo 1995. mi Srbi išli “pravo iz Hrvatske”, a 1941. smo išli “pravac na klanje”, bez osmeha. I naravno da neprijateljstva ne mogu trajati zauvek i da se ratne sekire jednom moraju zakopati, ali se prijateljstvo ne može postizati revizijom istorije i dok se u toj istoj Hrvatskoj i danas slave oni koji su klali i proterivali Srbe.

Revizija istorije bi mogla da ide i u još gorem pravcu, ako RTS ovako nastavi. Uopšte nikoga ne bi iznenadilo da su pevali i o “hrvatskom Zemunu”, kad su već mogli o “hrtvatskoj Dalmaciji” i “hrvatskom Dubrovniku”, a možda sledeća pesma za decu na RTS bude i o poglavniku Anti Paveliću, te o “zaštiti prava dece u NDH”.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je nedavno da će udžbenike iz istorije pisati država Srbija, kako našoj deci ne bi drugi pisali istoriju. Ostaju samo dva pitanja za Dragana Bujoševića, generalnog direktora RTS:

1. Ko vrši reviziju istorije na RTS-u?

2. Da li za ovo građani Srbije plaćaju TV pretplatu?

novosti.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime