SKANDALOZNO Jugoslovenski glumac u filmu koji veliča terorističku organizaciju OVK

0
Enver Petrovci, Foto: Printskrin

Petrovciju dobre srpske pare, ali su za njega Srbi koljači i monstrumi!

Jugoslovenski glumac Enver Petrovci, koji godinama zarađuje velike svote u Srbiji, gde uglavnom i boravi, glumi jednu od glavnih uloga u filmu „Planinska škola“, koji veliča zločinačku organizaciju OVK, koja je ubijala srpske civile na Kosovu i Metohiji.

Ovaj sramni propagandni film forsiran u jeku odlaska vođa zločinačke OVK u Hag, srpsku policiju i vojsku, koje su u južnoj srpskoj pokrajini branile svoj narod od terorista, predstavlja kao koljače i ubice dece. Naime, radnja se dešava u jednom planinskom selu na Kosovu i Metohiji, gde srpski vojnici napadaju albanske civile, kojima spaljuju kuće, a zatim granatiraju albansku seosku školu i teško povređuju jednog albanskog dečaka!?

Komandant OVK, kojeg glumi Enver Petrovci, sve vreme sa svojim sledbenicima boravi u šumi, odakle organizuje napad na regularne oružane srpske snage,navodno braneći albansku decu od srpskih vojnika. Najužasnija scena, koja pokazuje otvorenu mržnju Envera Petrovcija i reditelja Halila Budakova prema Srbiji i srpskom narodu, dešava se pred sam kraj tog užasnog filmskog ostvarenja. Naime, ranjeni albanski dečak nalazi se sam u šumi i leži na snegu okružen srpskim vojnicima, koji pucaju ka njemu sa namerom da ga ubiju. Pripadnici terorističke organizacije OVK, koji su u filmu prikazani kao oslobodioci i heroji čistih ruku, iako su u stvarnosti ubili mnogo srpske nejači na KiM, uspevaju da spasu dečaka i „eliminišu“ srpske vojnike.

Pravnik i politički analitičar Dejan Mirović je za „Alo!“ izneo viđenje tog filma…

– Pitam se da li su srpski kulturni radnici, naši scenaristi i producenti čuli da u Prištini nijedan naš glumac nikada nije angažovan i da li su čuli da u Prištini više nema Srba, da su proterani i tamo se više nikada nisu vratili. Ne znam dokle će oni da se ponašaju i doživljavaju Beograd kao glavni grad Jugoslavije, a ne Srbije, gde su dobrodošli da snimaju svi, pa i oni koji Srbe najcrnje blate. Kao pravnika me interesuje da li su ikada čuli za reciprocitet i da li uopšte znaju šta ta reč znači – komentariše Dejan Mirović.

Analitičar Željko Injac kaže da Albanci godinama pokušavaju da sami sebe uvere da je njihova zločinačka borba na Kosovu zapravo bila oslobodilačka.

– Albanci moraju da veruju da je njihova borba na Kosovu bila pravedna i da je predstavljala oslobođenje od nekakvog „srpskog terora“. Čisto sumnjam da Enver Petrovci veruje u taj albanski narativ. On je i dalje na beogradskoj adresi i to ističe s ponosom. Koliko god antisrpskih filmova snimili u regionu, glumcima iz regiona, bilo da su srpske ili neke druge nacionalnosti, Beograd je centar ove umetnosti. I najveći srbofobi iz regiona, poput Emira Hadžihafisbegovića, kada ih pozovu u Beograd progutaju ponos i dođu da glume. Beograd se ne odbija. Eventualno bi odbili da glume u nekom eksplicitno antibošnjačkom ili antialbanskom filmu, mada opet ne svi – navodi on.

Sponzori filma KP, lažna vojska, škole i firme

Snimanje filma „Planinska škola“ pomogli su mnogobrojni sponzori, među kojima su takozvana kosovska policija, vojska lažne države Kosovo, privatne agencije za osiguranje lica i objekata, fabrike za proizvodnju hrane, ali i američke privatne škole koje rade na području KiM. Posebno je zanimljivo da su neki od sponzora Američka škola Kosovo, koja posluje u blizini Prištine, ali i privatna strana srednja škola iz Prizrena.

Nema gde nije glumio

Dugačak je spisak serija i filmova u kojima je glumio Petrovci. „Selo gori, a baba se češlja“, „Senke nad Balkanom“, „Budva na pjenu od mora“, „Braća po babine linije“, „Hajde da se volimo 2“…

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime