SKRIVENA SIMBOLIKA GENERALOVOG PRSTENA Ratko Mladić ga nikada ne skida sa ruke

0

Prsten koji general Ratko Mladić, nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske, ne skida sa ruke nosi posebnu simboliku.

Nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske, general Ratko Mladić, osuđen je osmog juna 2021. godine na doživotnu kaznu zatvora, a pažnju javnosti je privukao neobičan prsten na Mladićevoj levoj ruci.

Prsten sa likom indijanskog poglavice, na domalom prstu leve ruke, koji je general Ratko Mladić nosio na izricanju presude pre četiri godine poklon je od bivšeg vojnika koji sada živi u Holandiji.

Prsten nosi posebnu simboliku koja se vezuje za 19. vek i ono kroz što su tadašnji starosedeoci Amerike, Indijanci, prošli u SAD.

– Oni su tada bili žrtve i Englezi su ih skoro istrebili. Sada Srbi prolaze kroz sličnu sudbinu – rekao je Darko Mladić za medije, navodeći da ga njegov otac, od kako ga je dobio na poklon, ne skida sa ruke.

General Mladić je na istom prstu, pre prstena sa likom poglavice, nosio zlatni pečatni prsten sa crnim poludragim kamenom, njega je pre odlaska u Hag poklonio sinu Darku.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime