ŠOK! BUGARSKI POLITIČAR NAZVAO MAKEDONCE SRBOMANIMA

0

Bugarski poslanik u Evropskom parlamentu Angel Džambaski nazvao je danas u Skoplju političare koji su na vlasti u Severnoj Makedoniji „srbomanima“ i optužio ih da sprovode genocid nad Bugarima.

„Okupili smo se ovde da jasno stavimo do znanja vladajućim srbomanskim političarima da im nećemo dozvoliti da nastave politiku genocida nad Bugarima koju je naredila Kominterna, a sprovodila Makedonija od 7. januara 1945. godine“, rekao je Džambaski, a preneo portal „Sakam da kažam“.

Govoreći na megafon, pred stotinak Bugara, on je istakao da neće dozvoliti nastavak denacionalizacije Bugara u Severnoj Makedoniji.

Bugarski poslanik u Evropskom parlamentu i kopredsedavajući VMRO-BND Angel Džambaski poznat po antimakedonskim stavovima, danas je na Vardarskom keju u Skoplju prisustvovao skupu povodom 95. godišnjice smrti Mare Buneve.

Među stotinak pristalica revolucionarke Buneve, bili su Džambaski i pristalice bugarske fondacije „Makedonija“, prenosi Beta.

Mara Buneva je revolucionarka sa početka 20. veka, koja je 1928. godine izvela atentat na srpskog tužioca Velimira Prelića i odmah potom se ubila

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime