ŠOK U PRIŠTINI: Glavni tužilac Specijalnog suda za zločine OVK podnosi ostavku

0

Proces će verovatno biti odložene do sledeće godine.

Prištinski mediji preneli su danas da se očekuje da glavni tužilac Specijalnog suda za zločine OVK Džek Smit podnese ostavku.

Mesec dana nakon vesti da će specijalni tužilac u Hagu podneti prve optužnice, najavljena je ostavka glavnog tužioca Specijalnog tužilaštva Džeka Smita.

Bivši savetnik Kadrija Veseljija, Bljerim Ljatifi, rekao je da se očekuje da će Smit podneti ostavku kako bi se pridružio kampanji predsednika SAD Donalda Trampa, a dodaje se i da se imenovanje novog glavnog tužioca očekuje tek nakon izbora u SAD.

On je dodao da je nedavno objavljeno i da bi prve optužnice Specijalnog suda mogle da budu podnete ovog leta, ali da su se stvari “očigledno promenile”.

– Očekuje se da će glavni tužilac Džek Smit podneti ostavku, možda da bi se pridružio izbornoj kampanji predsednika Trampa. Očekuje se da novi glavni tužilac bude imenovan tek nakon što izbori u SAD budu završeni. Shodno tome, eventualne optužnice, u odsustvu glavnog tužioca, verovatno će biti odložene do sledeće godine – rekao je Ljatifi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime