ŠOK! Zemunac promenio veru u „Alkatrazu“, UBICA ZORANA ĐINĐIĆA PREŠAO U ISLAM!

0

Miloš Simović (45), koji služi kaznu od 35 godina zatvora u strogo čuvanom delu Zabele, poznatom kao „Alkatraz“, zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića i drugih zločina povezanih sa „zemunskim klanom“, prešao je iz pravoslavlja u islam, saznaje Informer.

Simović je promenio veru pod uticajem Miloša Delibašića, koji takođe izdržava kaznu od 30 godina u istom zatvoru kao član kriminalne grupe koja je 2013. godine ubila Nikolu Bojovića (39), brata Luke Bojovića(49) i Miloša Vidakovića (23) iz Pančeva.

Ovu šokantnu informaciju potvrdio je Sretko Kalinić (51), glavni ubica „zemunskog klana“, koji u „Zabeli“ služi kaznu od 40 godina zbog učešća u ubistvu Đinđića i drugih teških zločina. U poruci koju je dostavio novinaru ovog lista, Kalinić naziva Simovića pogrdnim imenima.

– Delibašić ga je ubedio da pređe u islam, rekao mu je da je to najbolja vera. On je to prihvatio da bi mu se približio, jer ga se plaši, a i hteo je da ide u šetnju s njim. Međutim, kratko su šetali jer ga je Simović nešto cinkario, pa je Delibašić to provalio i ovaj je iz straha tražio novog cimera. Sada Simović šeta sa Nikolom Bajićem – rekao je Kalinić.

On tvrdi i da Simovića u suštini ne zanima vera, „da je kod njega sve lažno“.

– Simović je, dok smo bili u bekstvu, stalno postio, čak i veliki post, ali se nije pridržavao strogih pravila. Je*o njegov post kad odjednom pojede kilo sira od soje – ironičan je Kalinić, koji takođe služi kaznu u strogo čuvanom Sedmom paviljonu „Zabele“, takozvanom „Alkatrazu“.

On dodaje da u tom delu zatvora „niko ne gotivi Simovića, jer mu je Legija zamerio što ga prošle godine nije podržao u štrajku“.

– Svi osim Simovića tada su pristali da štrajkuju glađu da bi se izborili za veća prava, ali ih je Simović ukopao– napominje ubica „zemunskog klana“.

Prisećajući se vremena dok su zajedno bili u ovaj opasnoj bandi, Kalinić navodi da je Simović „stalno bio nešto isprepadan“.

– Iz straha je s*ebao šljake kada su mete bili Zoran Nedović Šok i Andrija Drašković, ali i Đinđić kod hale Limes. Dušan Spasojević (vođa „zemunskog klana“, prim. aut.) umalo ga je ubio u februaru 2003. nakon što je propao taj prvi atentat na Đinđića kod Limesa, kada je premijer trebalo da bude raznet „zoljom“ – otkriva Kalinić za ovaj medij.

Dobro obavešten izvor Informera potvrdio nam je Kalinićeve tvrdnje da je Simović postao konvertit, a pojasnio nam je kako je i Delibašić, mnogo pre Miloša, prešao u islam.

– Delibašić je promenio veru još dok je bio u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu. Tada je čitao Jevanđelje, ali je onda u jednom trenutku zatražio i islamsku literaturu i odlučio je da postane musliman. Ne znam zbog čega je to uradio, da li iz nekog revolta ili su ga vrbovali muslimani sa kojima je delio ćeliju – kazao je naš izvor, koji je insistirao da mu ne otkrijemo ime.

Inače, Miloš Simović i Sretko Kalinić su u martu 2003. uspeli da pobegnu iz zemlje posle ubistva premijera Zorana Đinđića, tokom velike policijske akcije „Sablja“. Uspešno su se krili više od sedam godina, uz pomoć jataka iz regiona, iako je za njima sve vreme bila na snazi Interpolova poternica.

(Republika)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime