Šokantne optužbe na račun vođe zločinačke OVK

0
Foto> Printskrin Youtube

Hašim Tači, bivši predsednik lažne države Kosovo i vođa terorističke OVK kome se u Hagu sudi za mučenje i ubistva Srba i Albanaca, pere novac preko svoje fondacije za hašku odbranu

– Fondacija ‘Podrška pravnoj zaštiti Hašima Tačija’ perfidna je metoda za iznuđivanje novca od građana Kosova i onih u emigraciji u ime lažnog patriotizma. Ova fondacija ima za cilj pranje novca, kao što se dogodilo 2007. godine sa fondacijom ‘Sa Ramušom’. Porodica Tači je jedna od najbogatijih na Kosovu, kontroliše veliki broj preduzeća u zemlji. Ne znam zašto je potrebno toliko novca da bi se zaštitio čovek koji kaže da je nevin, dok njegov sin Endrit nosi satove vredne bar po 7.000 evra – naglašava Naziri.

TAČIJEVA IMOVINA I PRIHODI

Nasleđeno zemljište vredno 180.000 evra
Nasleđena kuća vredna 80.000 evra
Stečena kuća vredna 350.000 evra
Automobil ‘audi Q3’ vredan 19.000 evra
Ušteđevina u banci od 11.000 evra
Ukupni godišnji prihodi: 60.435 evra
Da se u ovom fondu obrću milioni evra, potvrđuje i činjenica da su vlasti lažne države Kosovo prošle godine odobrile čak 20 miliona evra pomoći liderima OVK koji su optuženi pred Specijalnim sudom u Hagu.

Komentarišući ove navode, politikolog Jelena Vukoičić podseća da Tači ima bogatu kriminalnu istoriju.

– Pranje novca je jedan od ‘manjih’ Tačijevih prekršaja, kada se uzme u obzir težina zločina za koje je direktno i indirektno odgovoran i za koje mu se sudi. Svim bivšim teroristima, sadašnjim političarima takozvanog ‘Kosova’, zajedničko je veliko bogatstvo stečeno trgovinom drogom, oružjem, ljudskim organima i drugim vidovima organizovanog kriminala. Poznato je da se ovako pribavljen novac kasnije pere kroz razne fondacije i nevladine organizacije – ocenjuje Vukoičićeva.

ALO, INFORMER

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime