SPREMITE SE ZA GADNO NEVREME U SRBIJI! Nikako ne oblačite nove kapute! RHMZ izdao upozorenje

0
Foto- Printskrin

U Srbiju stiže „prljava“ kiša i vetar koji će imati olujne udare

Iako su danas temperature prave prolećne i u celoj zemlji je pretežno sunčano, pripremite za neverovatan vremenski obrt, jer nam već od sutra stiže kiša, grmljavina i nevreme! Prema petodnevnoj prognozi RHMZ, u Beogradu će danas biti pretežno sunčano i maksimalna dnevna temperature će dostići +22 stepena Celzijusa, u Novom Sadu malo i umereno oblačno sa maksimalnih +20, u Nišu pretežno sunčano i +23, Kragujevcu +22, na Zlatiboru malo i umereno oblačno+17.

– Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike – navodi se u objašnjenju RHMZ.

Na Veliki petak na snazi žuti meteoalarm

Za petak 14. april na snazi je žuti meteoalarm za celu teritoriju Srbije.

U ovom času sve više jača ciklon iznad Jadranskog mora. On će pred kraj dana doneti Srbiji povećanje oblačnosti i pojačanje jugoistočnog vetra, a tokom petka u košavskom području i na planinama jugoistočni vetar imaće i olujne udare.

Već u toku noći u severozapadnim, a u petak i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kako će se Srbija nalaziti u prednjem sektoru ciklona, biće izraženo i jugozapadno visinsko strujanje, pa će do Srbije i našeg područja stizati i čestice peska iz Sahare.

Dakle, u petak i tokom vikenda kiša koja bude padala u Srbiji, sadržaće čestice pustinjskog peska, pa će ona biti „prljava“, a ova pojava najviše će biti vidljiva na vozilima.
U Bačkoj, Sremu, Beogradu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji se u petak očekuju kiša i grmljavina, dok će grmljavine biti i u Banatu, Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

U petak u Subotici i na Paliću biće +12 stepeni Celzijusa, u Novom Sadu +13, Loznici i Beogradu +14, Kraljevu +15, u Kragujevcu, Nišu i Negotinu +16.

Na Zlatiboru će padati kiša i maksimalna temperatura će biti +7 stepeni Celzijusa, dok se na Kopaoniku očekuje sneg i +3 stepena Celzijusa.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime