SRAMNO! Krivokapić i Bečić priznali Kosovo

0
Kosovo i Metohija, Srbija, Foto: Shutterstock

Nakon što su prosrpski portali Borba i IN4S objavili, osudili i nazvali sramnim, to što je premijer Zdravko Krivokapić čestitao Aljbinu Kurtiju izbor za predsjednika Vlade Kosova, kolumnista i analitičar CdM-a Andrej Nikolaidis i Ljubo Filipović su poručili da Krivokapiću na tome treba čestitati, da je pokazao zrelost i odlučnost, te da je nezavinsot Kosova realnost – prenosi komitski portal CDM.

“U ime Vlade Crne Gore i u svoje ime, čestitam Vam stupanje na dužnost predsjednika Vlade Republike Kosovo”, piše u čestitki Krivokapića Kurtiju.

On ističe da vjeruje da će evropska perspektiva naših država predstavljati dodatnu vrijednost u bilateralnim odnosima zasnovanim na principima dobrosusjedstva i međusobnog uvažavanja.

“Uz najbolje želje za uspješno obavaljanje ove funkcije, primite izraze mog najvišeg uvažavanja”, stoji u čestitki Krivokapića Kurtiju.

Ovo nije prva čestitka nove vladajuće većine u Crnoj Gori koja je upućena Kosovu. To je ranije učinio i predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić koji čestitao Gljauku Konjufci izbor za predsjednika parlamenta Kosova.

Nikolaidis poručuje da Krivokapiću i Bečiću treba čestitati na njihovim čestitikama funkcionerima Kosova, a ne razapinjati ih zbog toga.

Ako su, naglašava kolumnista CdM-a, rečeni potezi Bečića i Krivokapića naznaka da su njih dvojica sposobni za više od populističkog politikanstva, dakle za državničko ponašanje, pod čim mislim na sprovođenje politika koje neće biti praćene aplauzima nacionalista ali su dobre za Crnu Goru, utoliko bolje.

“Ako je dobrobit Crne Gore u neskladu sa nečijim iluzijama, utoliko gore za iluzije”, zaključuje Nikolaidis.

Analitičar CdM-a Ljubo Filipović ocjenjuje da je ovim potezom premijer Krivokapić pokazao zrelost i odlučnost.

“Kosovo je nezavisna država i Crna Gora treba da pomogne Srbiji da se što prije suoči s tim”, ističe on.

Prema riječima Filipovića ovo su pionirski koraci i ovaj premijera Krivokapića i onaj raniji Alekse Bečića, kojima će ovo sigurno zamjeriti dobar dio njihovih glasača.

“Kako se više budu odaljavali od Beograda možda ipak ima šanse za njih. Ne bi bili prvi koji su se potpuno rehabilitovali od velikosrpstva i postali istinski crnogorski patrioti. To će se desiti onog trenutka kada raskrste sa srpskom crkvom u Crnoj Gori”, navodi Filipović.

RadioJadran, ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime