SRAMOTA! MRZI SRBE, A PEVA NA RTS-u! U UDARNOM TERMINU PUŠTALI PESME JADRANKE BARJAKTAREVIĆ! (VIDEO)

0

Izgleda da Jadranka Barjaktarović nije zabranjena na državnoj televiziji.

Nakon što je Jadranki Barjaktarović zabranjen ulazak u Srbiji zbog širenja govora mržnje, kada je pre dve godine na jednom mitingu DPS u Podgorici pevala “Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije“, sada je RTS u udarnom terminu pustio ovu mrziteljku Srba i tim potezom šokirao celu naciju, ali i navukao veliki gnev na sebe!

Naime, u četvrtak 19. maja 2022, u 22 časa, RTS je bez imalo stida i srama emitovao emisiju “Luda narodna noć”, u kojoj je, pored Ćeme, Aleksandre Bursać, Biljane Sečivanović, pevala i Jadranka Barjaktarović, najveći nasionalista, koja je zabranjena u našoj zemlji, ali očigledno na RTS nije!

Ovaj potez čelnika RTS, generalnog direktora Dragana Bujoševića, te urednice zabavnog programa Olivere Kovačević, naišao je na veliku osudu javnosti. Gledaoci nisu mogli da poveruju da javni servis Srbije reklamira ženu koja je pljuvala po svemu što je srpsko.Ta ista Jadranka, koja se veliča na našoj nacionalnoj televiziji, ekipi Mila Đukanovića, sa ogrnutom crnogorskom zastavom, pevala je: “Ne može nam niko ništa – JAČI SMO OD SRBIJE”, ali i stihove: “Da li će se ikad sresti Srbija i Crna Gora? Ne, nema zbora. Pre će se otopiti sneg sa vrha Durmitora!”

Nakon ovog skandaloznog poteza RTS, društvene mreže su se usijale, te se svi pitaju kako je moguće da ista ona Jadranka koja je jača od Srbije sada peva na javnom servisu. Takođe, ljude zanima da li čelnici RTS znaju šta im se pušta u programu, kao i da li znaju koji ljudi su zabranjeni u našoj zemlji.

– Da li je realno da na RTS, u emisiji ‘Luda narodna noć’, gostuje Jadranka Barjaktarović… ista ona što je jača od Srbije i što peva pesme o hrvatskom generalu Gotovini… Dotakli smo kulturno dno života… RTS, da li ima tamo neko ko samo malo drži do naše zemlje”, “Ona pevaljka što je zabranjena u Srbiji, evo je na RTS sve u šesnaest”, “Je l’ realno da RTS promoviše Jadranku Barjaktarović”, “Pravo pitanje je ko je dopustio da se ova žena vrti na RTS – bili su samo neki od hiljada komentara.

Da stvar bude još gora, emisija “Luda narodna noć” sa Jadrankom snimljena je i emitovana prvi put pre dve godine, 2020, ali RTS nije smetalo što je nakon pljuvanja Srba ova pevačica zabranjena u našoj zemlji, te su sada baš tu emisiju sa mrziteljkom našeg naroda reklamirali u udarnom terminu.
Kako bismo dobili objašnjenje za ovakav ispad RTS, pozvali smo urednicu zabavnog programa Oliveru Kovačević, koja tvrdi da ne zna o čemu se tu radi.

@republikatv

Javna sramota RTS-a! Promovišu mrziteljku srba na nacionalnoj frekvenciji u udarnom terminu! #jadrankabarjaktarovic #srbija #fyp #foryoupage #trending #rts #ludanoć

♬ original sound – RepublikaTV

– Nisam upoznata s tim, nisam pogledala muzički program. Stupite u kontakt s urednicom muzičkog programa Silvanom. Ja zaista ne znam ništa o tome – kratko je poručila Olivera, koja je očigledno zaboravila kako se busala tada kada je Jadranka kod njih zabranjena zbog vređanja Srba, a sada vraćena iako je kod svih ostalih i dalje zabranjena.
Pokušali smo da stupimo u kontakt i s urednicom muzičkog programa Silvanom, ali se ona nije javljala na broj poznat redakciji.

 

 

KAKAV SUNOVRAT – Cena za Jadrankin nastup svega dva evra

Otkako je na političkom skupu u Podgorici pevala nacionalističke stihove, Jadranki Barjaktarović karijera ide samo nizbrdo. U Srbiju više ne može da uđe, a i u regionu gotovo da uopšte ne nastupa, pa joj je ostalo da peva samo u rodnoj Crnoj Gori i to pošto-poto. Postoji nekoliko klubova koji su Jadranku tagovali i najavljivali njena gostovanja, a iz objava se može videti da je tamo pevala za veoma mali honorar. U jednom od njih je cena ulaza za Jadrankinu tezgu bila svega dva evra. S obzirom na to da je reč o manjem klubu, to znači da je Barjaktarovićeva to veče zaradila više nego skromnu svotu novca, baš kao i za nastup u narednom klubu u kojem je pevala, a gosti su mogli da je slušaju za pet evra.

Jadrankine skandalozne izjave vezane za Srbiju
– Ne može nam niko ništa jači smo od Srbije
– Srbi, sami ste sve ste rekli o svojoj naciji
– Sve patriote se sakrile u mišje rupe
– Ja sam Crnogorka, volim svoje
– Neću nikom da se izvinjavam što vređam Srbe, neka shvati ko kako hoće

SEMUS: Šokirani smo mržnjom koju je pokazala prema našoj zemlji

Savet estradno-muzičkih umetnika je u septembru 2020. odlučio da pevačici uskrati mogućnost učestvovanja na manifestacijama u njihovoj organizaciji.
– U svetlu najnovijih događaja vezano za nacionalistički ispad pevačice Jadranke Barjaktarović, SEMUS je doneo odluku da uskrati gostoprimstvo pevačici na Saboru narodne muzike Srbije, planiranom za ovu jesen, kao i sa svih drugih manifestacija koje ćemo ubuduće organizovati – navodilo se u saopštenju.
Šokirani smo mržnjom i nepoštovanjem koje je Barjaktarovićeva pokazala prema zemlji u kojoj je započela karijeru i u kojoj je uvek bila dočekana kao rado viđen gost. Nadamo se da će ovoj pevačici biti nauk iz pristojnosti za ubuduće, ali i opomena svima onima koji se bave umetnošću, da je takvo ponašanje nedopustivo i da neće biti tolerisano, barem kada je SEMUS u pitanju – dodali su oni.

Folker Darko Lazić iznenadio se kada je čuo da je na Radio-televiziji Srbije i nakon skandala emitovan nastup crnogorske pevačice Jadranke Barjaktarović.
– RTS ima stvarno velike ispade za jednu nacionalnu televiziju. Znam da su i sami rekli kako je Jadranka zabranjena kod njih i ne znam kako je došlo do tog propusta sada – priča Lazić.

Izvor:Republika.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime