Srbi neće da trpe teror! U 9 sati kreću u akciju, stvari moraju hitno da se promene u Leposaviću i Severnoj Mitrovici!

0
Foto: Profimedia

Prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika Leposavića počeće danas, izjavio je član inicijativne grupe iz te opštine Veselin Radović.
On je objasnio da je u ponedeljak dobijeno ovlašćenje da se za prikupljanje potpisa koristi prostor ispred zgrade Opštine Leposavić.

– U 9 sati počećemo prikupljanje potpisa za smenu nelegalnih i nelegitimnih vlasti koje se nalaze u opštini Leposavić. Krajnje je vreme da se zaustave akcije koje sprovode protiv srpskog naroda – rekao je Radović za Tanjug.

On je poručio da očekuje veliki odziv građana. Ranije u utorak, Sanja Krtinić iz građanske inicijative za smenu gradonačelnika Severne Mitrovice izjavila je da će prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika te opštine takođe početi danas od 9 časova.

Ona je za Tanjug potvrdila da su prikupljena sva potrebna dokumenta i da će se potpisi prikupljati u hali sportova u Kosovskoj Mitrovici.

Krtinić je naglasila da je trenutni, nelegitimno izabrani gradonačelnik donosio odluke koje nisu u interesu građana te opštine i dodala da očekuje veliki odziv građana, jer veruje da niko ne podržava ovakav način vođenja opština.

Lokalni izbori na severu Kosmeta su održani 23. aprila nakon ostavke gradonačelnika iz redova Srpske liste – najveće partije kosovskih Srba – koji su se usprotivili odluci samozvane Vlade Kosova da sprovede proces preregistracije sa srpskih na kosovske tablice. Na novim izborima Srbi nisu želeli da učestvuju, pa su im sadašnji gradonačelnici nametnuti.

Izvor: Infoermer

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime