SRBI OBORILI BUGARSKI AVION? Skandalozne tvrdnje novinara iz Sofije, brutalno napljuvao našu zemlju i Rusiju (FOTO)

0
Foto: Printskrin

Bugarski novinar i pisac Grigor Lilov izneo je potpuno sumanutu teoriju o padu bugarskog aviona MiG-29, koji se srušio 9. juna tokom zajedničkih vojnih vežbi sa ratnim vazduhoplovstvom Srbije.

Lilov je, naravno, za tu nesreću okrivio Srbe i srpsku vojsku.

– Vojne vežbe srpske vojske u Bugarskoj, na poligonu nedaleko od grada Šabla, i verovatnoća da je naš MiG mogla da obori raketa S-125 Neva koju su lansirali Srbi trebalo je da bude tema žustre političke diskusije, posebno uoči parlamentarnih izbora. Ali, takve diskusije nije bilo. Sve stranke, mediji, komentatori ćute – napisao je on na Fejsbuku.

Podsetimo, tokom taktičkih vojnih vežbi “Šabla-21” u Crnom moru u Bugarskoj 9. Juna pao je lovac MiG-29, a pilot je poginuo. Uzrok pada i dalje nije utvrđen. U vojnim vežbama 4. juna su u Bugarsku došli i predstavnici srpske vojske.

Grigol Lilov se potom i sam odao i pokazao šta se krije iza izjave o tobožnjem obaranju bugarskog MiG-a od strane naše vojske.

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/4008730725909503

On je rekao da rusko-srpski odnosi treba da izazivaju zabrinutost u Bugarskoj. Takođe, izrazio je i zabrinutost zbog toga što Bugarska dozvoljava da se njen vazdušni prostor koristi za isporuke ruskog oružja Srbiji, uprkos embargu koji je uveden protiv Rusije.
– Onima koji sebe nazivaju “patriotama” i trpe rusko-srpske odnose, kažem: Srbija je drugi glavni geopolitički protivnik Bugarske. Srpsko naoružanje je ionako koncentrisano duž naših granica da bismo im stvarali dodatno pogodne uslove – isporuke datog naoružanja preko naše teritorije, vežbe na našem poligonu sa našom vojskom da uče kako još lakše da ih pobede – dodao je on.

ALO/NOVOSTI

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime