SRBIJA JE ČEKALA OVAKVE REČI: Darija Kisić Tepavčević o novim tendencijama u vezi sa koronom

0
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen

Ukazala je da je primetna stabilizacija gotovo u svim krajevima Srbije, a da ima i gradova u poslednja 24 do 72 sata gde nije potvrđen nijedan slučaj

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se poslednjih dana registruje tendencija laganog pada broja zaraženih korona virusom, ali da se još radi o visokim brojevima.

„Upravo sada se nalazimo u nekom prelomnom trenutku kada svi treba da damo sve od sebe da poštujemo sve mere prevencije i sigurno ćemo vrlo brzo videti uspeh našeg odgovornog ponašanja“, poručila je Kisić Tepavčević.

Ukazala je da je primetna stabilizacija gotovo u svim krajevima Srbije, a da ima i gradova u poslednja 24 do 72 sata gde nije potvrđen nijedan slučaj, kao što su Tutin i Vranje.

„Dosadašnje iskustvo nam je pokazalo da ako u bilo kom delu naše zemlje postoji zona intezivne transmisije to se itekako može brzo proširiti. Tako da bez obzira ove povoljne pokazatelje, ne smemo da se opustimo i nego upravo sada da pružimo svoj maksimum“, naglasila je Kisić Tepavčević.

Espreso, Agencije

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime