SRBIJA SE SA TAKVIM STVARIMA IGRATI NEĆE! Dr Zoran Gojković o nabavci vakcine protiv koronavirusa

0

Pomoćnica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić-Tepavčević ukazala je da se 168 vakcina nalazi u raznim fazama ispitivanja, a da je šest u trećoj fazi kliničkog istraživanja

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je danas da se Srbija neće igrati sa stvarima kao što je vakcina i da će naši građani dobiti ono što je najkvalitetnije.

Gojković je, upitan za vest iz Rusije da će 12. avgusta biti registrovana prva vakcina protiv korona virusa, kazao da vlasti Srbije prate sve šta se dešava u svim ozbiljnim zemljama, koje rade na vakcini.

– Obavešteni smo o svemu. Sigurno ćemo pokušati sve moguće da građanima Srbije priuštimo što je najbolje za njih. Ne zaboravite da svaka vakcinacija mora da prođe naše stručne komisije i da se sa takvim stvarima država Srbija neće igrati – poručio je on.

Pomoćnica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić-Tepavčević ukazala je da se 168 vakcina nalazi u raznim fazama ispitivanja, a da je šest u trećoj fazi kliničkog istraživanja.

– To jeste poslednja faza ali ona može biti duga. Dug je put do krajnje registracije i primene vakcine – rekla je ona.

Kada je reč o broju od 276 novozaraženih Gojković je istakao da se radi o novim slučajevima, koji do sada nisu imali dijagnostikovan kovid.

Rekao je da je veoma važno da se obazrivo postupa sa brojkama, kako se ne bi stvorile zabune.

Espreso, Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime