SRBIJOM HARA ŽENSKA BANDA, PROVALJUJU U DOMOVE I KRADU, IMAJU I POMAGAČA! Policija došla do tragova, ovo šokira

0

Ženski deo familije iz Stare Pazove, koji je uhapšen prošle sedmice u Nišu zbog serije provala, iz stana jednog lekara ukrao je čak 80.000 evra, a utvrđuje se da li su imale tipera ili ih je samo poslužila dobra sreća, pa im je plen bio basnoslovan.

Niška policija uhapsila je Dubravku J. (35), njene ćerke uzrasta 16 i 15 godina, i nevenčanu suprugu njenog sina Adrianu Đ. (23). Veruje se da su one “operisale” po celoj Srbiji i da su poharale mnogo više stanova nego što je u dosadašnjoj istrazi utvrđeno.

Provalnice su u grad na Nišavi stigle iz Stare Pazove. Osumnjičena Dubravka J., koja je, kako se sumnja, mozak ekipe, i vanbračna supruga njenog sina Adriana Đ. su u julu došle u Nišku Banju, gde su iznajmile stan. Iz tog stana su sa maloletnim Dubravkinim ćerkama išle u provale, a do stanova ih je vozila upravo Dubravka J.

U stanove u centru Niša upadale su Dubravkina snaja i ćerke, nakon što bi lomilicom obile bravu.

– Iz stana jednog poznatog niškog lekara ukrale su veliku sumu, čak 80.000 evra. Malo je verovatno da im se on tek tako našao na meti i da ih je poslužila samo sreća da im plen bude toliki. Iz tog razloga se ispituje da li su u Nišu imale saradnika, tipera, koji je znao u čijim stanovima ima novca i nakita i obavestio ih o tome. Jer, ponavljam, male su šanse da su one tek tako došle u Niš i pogodile ko u stanu ima veću sumu novca, upale i pokrale ga – saznaje “Blic” od izvora bliskog istrazi.

U drugim stanovima im plen nije bio kao u domu lekara, ali su iz njih krale nakit i manje novčane sume. Interesantno je da ukradeni novac nije nađen ni kod njih prilikom hapšenja, kao ni u njihovoj kući u Staroj Pazovi, gde su nađena samo četiri ručna sata i deo zlatnog nakita koji su odnele iz stanova.

Zbog toga se nameće pitanje gde je čak devet miliona dinara koliko su, navodno, odnele samo u Nišu. Da li je taj novac već potrošen da se namire neki pređašnji dugovi ili je deo završio u rukama pomagača – niškog tipera.

Provalnice su inače uhapšene nakon što su primećene prilikom poslednjeg pokušaja upada u stan. Pokušale su da prikriju tragove, pa su u dva taksija, umesto u Nišku Banju, gde su iznajmile stan, pobegle u selo Trgovište kod Knjaževca, gde su ubrzo locirane i uhapšene. Osumnjičenim kradljivicama je određen pritvor.

Iako su provalnicama stavljene lisice na ruke, operativna saznanja ukazuju da nisu samo operisale u Nišu, već i u drugim, većim gradovima Srbije. Njihov način rada upoređuje se s prijavljenim provalama i očekuje se da se uskoro broj krađa za koje se terete poveća.

Pronađena marihuana

Prema njegovim rečima, u kući u Staroj Pazovi zatečen je Marko N. (37), muž osumnjičen Dubravke J. i otac uhapšenih devojčica. Kod njega je nađena manja količina marihuane, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog posedovanja narkotika. Zasad nema indicija da je supruzi, ćerki i snahi pomagao u provalama.

Espreso

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime