SRPSKI CARINICI ZAUSTAVILI SU BUS SA KOSOVSKIM TABLICAMA: Našli su štek u rezervoaru, nisu verovali šta su našli

0

Nakon što je svih 39 putnika preuzelo svoje torbe radi kontrole, carinici su pristupili pregledu autobusa

Carinici su poslednjeg dana juna na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 930 paklica cigareta sakrivenih u specijalno prepravljenom „bunkeru“ autobusa.

Krijumčarene cigarete otkrivene su kada se na izlazu iz zemlje za kontrolu prijavio autobus kosovskih registarskih oznaka, koji saobraća na redovnoj liniji od naše južne pokrajine ka Nemačkoj.

Nakon što je svih 39 putnika preuzelo svoje torbe radi kontrole, carinici su pristupili pregledu autobusa i već na prvi pogled uočili da u prostoru za prtljag putnika postoji neuobičajena tapacirana izbočina.

To ih je navelo na sumnju da je tu možda nešto sakriveno, što se pokazalo kao dobra procena, jer kada je sa druge strane fizički demontirana bočna stranica kreveta vozača, iza tapacirunga se ukazala fabrička šupljina za rezervoar, prepravljena u „bunker“ za krijumčarenje.

Iz njega su carinici izvadili 930 paklica cigareta „kent“, „davidiv“ i „marlboro“ sa akciznim markicama Republike Srbije.

33-godišnjeg vozača iz Velikog Trnovca, kao i autobus, koji će takođe biti zadržan zbog prepravki fabričkih šupljina, preuzela je policija.

Espreso

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime