SRPSKI UČENICI DOMINIRALI NA OLIMPIJADI U RUMUNIJI: Srebro i dve bronze za naše informatičare

0

Na olimpijadi je učestvovalo ukupno 47 takmičara iz 12 zemalja

Na Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Rumuniji, srpski učenici su osvojili jednu srebrnu i dve bronzane medalje. Srebro je osvojio Vojislav Andrić, a bronzano odličje pripalo je Jovanu Kuleziću i Stefanu Šebezu. Na olimpijadi je učestvovalo 12 zemalja, prenosi RTS.

Juniorska balkanska informatička olimpijada održana je u gradu Dorohoj u Rumuniji od 29. avgusta do 3. septembra. Na olimpijadi je učestvovalo ukupno 47 takmičara iz 12 zemalja.

Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa, u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Vojislav Andrić, učenik prvog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu osvojio je srebrnu medalju.

Jovan Kulezić, učenik osmog razreda OŠ „Anta Bogićević“ u Loznici i Stefan Šebez, učenik osmog razreda Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu osvojili su bronzane medalje.

Konstantin Pašić, učenik osmog razreda OŠ „Banović Strahinja“ u Beogradu dobio je pohvalnicu.

Rukovodioci ekipe bile su Marija Tasić – Pedagoški fakultet u Vranju Univerziteta u Nišu i Jelena Matejić – Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Nišu.

Vojislav Andrić je upisao drugi razred, a Jovan Kulezić i Stefan Šebez upisali su prvi razred Matematičke gimnazije u Beogradu. Konstantin Pašić sada pohađa prvi razred Računarske gimnazije u Beogradu.

(Espreso/Telegraf)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime