ŠTA JE NIKČE, NISI ZNALA KOLIKA TI JE LEGENDA TATA: Ćerka čuvenog dr Laze ugledala je veličanstven prizor u Nišu (VIDEO)

0
Foto: Prinskrin Prva

Stajala je nepomično kada je na uglu Bulevara dr Zorana Đinđića i Sremske ulice ugledala kako grupa mladih Nišlija oslikava mural sa likom njenog oca.

– K’o da ga vidim kako me gleda odozgo, i likuje….”Šta je Nikče, nisi znala kolika ti je legenda tata? Šta je Ninuša, ćutiš, ćutiš, a? – ovo je Nina Vujošević, ćerka nadaleko čuvenog hirurga Miodraga Lazića, prvo pomislila večeras kada je prvi put na ulicama Niša ugledala mural posvećen njenom ocu.

Vraćala se sa posla i celodnevne smene kada je ugledala mural. Stajala je nepomično kada je na uglu Bulevara dr Zorana Đinđića i Sremske ulice ugledala kako grupa mladih Nišlija oslikava mural sa likom njenog oca.

Na samo nekoliko stotina metara od Kliničkog centra gde je čuveni doktor proveo svoj radni vek, Nina se našla se pred očima koji su je ceo život gledale sa puno ljubavi. Svojim najbližima je rekla da nikada u životu nije bila ponosnija.

– Nina je očni lekar. Posle šest godina čekanja, 1. februara ove godine je dobila posao. U trenutku njenog diplomiranja, Lazić je bio predsednik UO KC ali nikada nije pokušao da ćerku zaposli preko “veze” – rekao je izvor blizak ove ponosne ćerke.

Ideja o oslikavanju murala je potekla od studenta Gavrila Stankovića.

Pogledajte kako je izgledalo samo oslikavanje murala pre par dana u Nišu.

(Srbija Danas/Niške vesti)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime