ŠTA TO BEŠE OBRAZ?! Sramne presude hrvatskog suda za transparent kojim se preti Srbima i vređaju naše majke i deca!

0
Navijači Dinama, Foto: Twitter/Srpsko narodno vijeće

Što bi rekao naš narod: “Tresla se gora, rodio se miš”.

Hrvatski sud je zbog degutantnog transparenta “J***t ćemo srpske žene i djecu” pri čemu je zadnje slovo “U” stilizirano kao “ušato” te skandiranja “Ubi Srbina” dok se maše bakljama, na Opštinskom kaznenom sudu u Zagrebu šestorica “junaka” suočila su se sa osuđujućim, nepravomoćnim presudama.

L. J, B. Ž., J. G. Z., D. Č. i T. Š. proglašeni su krivima jer su se s još nekolicinom nepoznatih osoba 11. juna 2020. oko 21 čas na Kustošijanskoj ulici, prema dogovoru okupili i pokazali nepromišljene poteze mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Tako su četvorica osuđeni zbog javnog podsticanja na nasilje i mržnju na po šest meseci zatvora, a u kaznu će im biti uračunato vreme provedeno u pritvoru. Ali, zatvora videti neće jer je izrečena kazna uslovna sa rokom od dve godine. Jedan je pak, osuđen na pet mjeseci zatvora, a kazna mu je zamenjena radom za opšte dobro što pretvoreno u sate rada iznosi 450 sati jer mu se jedan dan zatvora zajenjuje sa dva sata. Što se tiče novčane sankcije, svi moraju da plate samo po 500 kuna (7800 dinara?!) za sudske troškove.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime