STIGLE SU INFORMACIJE O STANJU SA KORONOM U VALJEVU: Imaju još zaraženih, a bilo je i DOSTA SUMNJIVIH

0

Broj zaraženih radnika u zdravstvenim ustanovama od 1. juna do 31. jula iznosi 42, a na današnji dan nema novozaraženih.

U Valjevu je u poslednja 24 časa laboratorijski potvrđeno šest novozaraženih virusom korona, a u Opštoj bolnici u tom gradu hospitalizovano je ukupno 80 pacijenata kako onih kod kojih je virus potvrđen laboratorijski – 58, tako i onih koji su suspektni, podaci su Štaba za vanredne situacije.

Ukupan broj obolelih od početka epidemije je 1.050, od čega je u drugom piku epidemije, odnosno od 17. juna do danas laboratorijski potvrđeno 855 obolelih osoba, više muškog nego ženskog pola, prosečne starosti ispod 50 godina.

U kovid ambulanti Doma zdravlja Valjevo pregledane su 183 osobe sa respiratornim infekcijama i uzeto je 86 briseva.

U Prijemno urgentnom centru bolnice pregledano je 20 sumnjivih i verovatnih slučaja na virus korona, od kojih su dve osobe primljene na hospitalizaciju i uzeto je 26 briseva.

U kućnim uslovima trenutno se leči 568 osoba, a u bolnici 58 laboratorijski potvrđenih slučajeva, dok je od početka epidemije izlečeno 403 osobe.

Broj zaraženih radnika u zdravstvenim ustanovama od 1. juna do 31. jula iznosi 42, a na današnji dan nema novozaraženih.

Od zaraženih zdravstvenih radnika 17 je u kućnoj izolaciji, a 10 osoba je izlečeno.

Broj umrlih od početka epidemije u Valjevu je 21.

U poslednja 24 časa, u ostalim opštinama Kolubarskog okruga, laboratorijski su potvrđene 22 novozaražene osobe, i to u Osečini dve, u Ljigu i Mionici po pet i Ubu 10.

Espreso, Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime