STRAŠNA OLUJA HARA SRBIJOM, OVO SU ZABELEŽENI SNIMCI: Vetar nosi sve pred sobom, ljudi beže sa ulica! (VIDEO)

0

Pljušalo je i na putu Bajina Bašta – Užice preko Kadinjače, zbog čega se preporučuje poseban oprez u saobraćaju

Nevreme koje su za popodnevne, ali i večernje sate, najavljivali meteorolozi pogodilo je već neke delove Srema i Zlatiborskog okruga.

Ove delove Srbije zahvatili su snažni pljuskovi praćeni grmljavinom i vetrom olujne jačine. U Sremu duva toliko jak vetar da doslovno obara saksije i sve što mu se nađe na putu.

Pljušalo je i na putu Bajina Bašta – Užice preko Kadinjače, zbog čega se preporučuje poseban oprez u saobraćaju.

Crni oblaci polako se sele i ka Beogradu, ali i ka zapadnim delovima Vojvodine i ka centralnoj Srbiji.

Prema poslednjoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), oblačnost koja na području zapadne i jugozapadne Srbije uslovljava kišu i pljuskove sa grmljavinom u toku popodneva “premeštaće se ka zapadnim delovima Vojvodine, centralnoj Srbiji i Beogradu”.

– Izolovana pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom očekuje se na istoku Srbije i u Banatu – dodaje se u najavi koja važi do 19 sati.

Snažna oluja, jedna od najjačih ove godine, koja nam dolazi iz Bosne i Hercegovine, polako se približava Beogradu.

U prestonici je počeo da duva olujno jak vetar koji nosi sve pred sobom. Snažan vetar rušio je stolice sa terasa, a u pojedinim delovima grada počelo je da grmi.

I kiša je počela da pada, a neki delovi Beograda, poput Ostružnice, ostali su bez struje.

Kako upozoravaju meteorolozi, snažan oblačni sistem iz Bosne i Crne Gore zahvatio je zapadni i jugozapadni deo Srbije i donosi kišu, pljuskove i grmljavinu, lokalno i grmljavinske oluje.

Ovaj sistem nastavlja put dalje na istok preko centralne Srbije, a do kraja dana zahvatiće i Beograd.

Što se tiče večeri, nad velikim delom Hrvatske i BiH atmosfera će se iza ponoći smirivati, dok će vrlo aktivno još biti na istoku Hrvatske, severoistoku BiH, većem delu C.Gore i najvećem delu Srbije. U toku noći verovatnoća jakih grmljavinskih pljuskova i lokalnih nepogoda će rasti na prostoru istočne i jugoisotčne Srbije kao i većeg dela C.Gore, a opadati nad ostalim delom Srbije.

Sutra će preovlađivati preomenjljivo oblačno i svežije vreme. Na zapadui uz duže sunčane intervale, dok će nad središnjim, a posebno istočnim predelima i dalje povremeno biti kiše i pljuskova, ali se nepogode više ne očekuju. Vetar slab do umeren, severozapadni, a dnevni maksimum od +21 nad oblačnim predelima do oko +27 na sunčanim zapadom regiona.

Od četvrtka će se ka nama pokrenuti strujanje suvog i toplog vazduha koji će se ka većem delu središnje Evrope pokrenuti pod uticajem snažnog ciklon pred zapadnim obalama Irske. Ovaj ciklon će nastati spajanjem ostataka tropske oluje “Kajl”.

Već u nedelju posle podne na severozapadu, a u noći ka ponedeljku i nad ostalim predelima naoblačenje, pljuskovi i osveženje tako da će u ponedeljak verovatno biti prijatno uz maksimume od +23 do +28 stepeni Celzijusa.

Posle ovog osveženja, od 25.08. ponovo toplo ali bez neke velike vrućine, dok se oko 30.08. javlja signal za moguće jače pogoršanje i osetnije osveženje.

niskog pritiska nad Atlantikom i Velikoj Britaniji će doneti olujan vetar i obilnu kišu.

Ka nama će se pokrenuti strujanje toplog vazduha, ali sve više deluje da će maksimumi biti između +30 i +33, a samo ponegde na jugozapadu i do +36 stepeni Celzijusa, dok se maksimumi oko +36 očekuju i u zaleđu Jadrana i na jugu Hercegovine.

Espreso, ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime