SVE VIŠE LIČI NA ALERGIJU, SIMPTOMI POSTAJU SLIČNI ANAFILAKTIČKOM ŠOKU: Doktorka Grujičić svojom izjavom šokirala

0

Dr Danica Grujičić, direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, kaže o drugom udaru epidemije virusa korona da smo se „malo prerano oslobodili jer smo rekli pobedili smo koronu, ali, nažalost, nije bilo tako“

Malo još opreza. Ja sam ubeđena da ovo ne može da traje dve godine, pet godina. To mora da se završi. Mi ćemo dobiti imunitet, ali treba se još malo strpeti. Ako bismo se naredne dve, tri nedelje malo strpeli i svi poštovali ove mere, mislim da će sama epidemija da splasne”, rekla je dr Danica Grujičić.

Dr Danica Grujičić, direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, kaže o drugom udaru epidemije virusa korona da smo se „malo prerano oslobodili jer smo rekli pobedili smo koronu, ali, nažalost, nije bilo tako“.

Ona je dodala da nije svima lako da nose maske, ali da je „veoma važno da svi budu disciplinovani po ovom pitanju“.

„Pokazalo se kod ovog kovida da on izaziva sistemsku reakciju. Nije to samo temperatura, dovodi do septičkih šokova, dovodi do reakcija koje liče na anafilaktičke šokove kao da imate alergijski šok. Šta je to što razlikuje ovaj virus od drugih, pa upravo ove sistemske reakcije“, objasnila je dr Grujičić gostujući u emisiji „150 minuta“ na TV Prva.

Espreso, Sputnjik

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime