TEKTONSKE PROMENE U BOSNI Dodik lupio šakom od sto, SIPA će morati da kupi prnje iz RS!

0

SNSD će zatražiti održavanje posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske, gde ćemo poseban akcenat imati na odluke Ustavnog suda BiH, rekao je srpski član Predsedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik

– Ustavni sud BiH se ponašta neustavno. Naš predlog će biti da se odbace svi zakoni izvan Dejtonskog sporazuma, a da se nekim poput SIPA da razuman rok da u nekoliko dana napuste prostor Republike Srpske – istakao je Dodik nakon sednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Istakao je da odnos prema funkciji visokog predstavnika u BiH ostaje ista.
– On ne postoji. Svaka njegova odluka za nas je ništavna, i niko sa njim neće razgovorati. Može da radi šta hoće, ali njegove odluke nemaju nikakvu snagu. Ostalo je još malo borbe daga diskvalifikujemo u celosti i to ćemo i uraditi -istakao je Dodik.

Što se tiče rada u zajedničkim institucijama, Dodik je ponovio da će SNSD nastaviti da se ponaša u skladu sa odlukama Narodne skupštine Republike Srpske.

Istakao je da se neće odlučivati u Predsedništvu BiH, PS BiH i Savetu ministara, osim u vezi se privremenim finansiranjem zajedničkih institucija.

Prema njegovim rečima, aktivnosti u vezi sa sednicom Parlamenta Srpske korodinisaće sa koalicionim partnerima i drugim poliitičkim partijama.

SNSD je odlučio i da ne nastavi rad u zajedničkoj komisiji za Izborni zakon BiH, jer nisu stvoreni uslovi da tamo radi i odbacuje se svako posredovanje.
– Kako prihvatiti poredovanje Palmera (američkog izaslanika za Balkan) koji dolazi iz zemlje gdje su sumnjiva dva izborna kruga i sada nama treba da određuje šta treba da se radi – pitao je Dodik i dodao da nema rešavanja pitanja u vezi sa Izbornim zakonom dok se ne sredi sveukupna situacija u BiH.

ALO-RTRS

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime