TRAMP I ZAKERBERG SE ČULI ZBOG POSTOVA NA FEJSBUKU: Nisam znao kako da odgovorim na predsednikove postove o pucnjavi!

0

Predsednik SAD Donald Tramp razgovarao je u petak telefonom sa osnivačem i generalnim direktorom Fejsbuka Markom Zakerbergom, izjavio je neimenovan izvor CNN-a.

U javnom postu na Fejsbuku, Zakerberg je objasnio zašto Fejsbuk nije preduzeo radnje na Fejsbuk i Instagram postovima u kojima je Tramp u petak pretio da će “kada počne pljačka, početi i pucnjava”.

“Borio sam se s tim kako da odgovaram na predsednikove tvitove i postove ceo dan. Lično imam negativne reakcije na ovu vrstu neprijateljstva i zapaljive retorike”, rekao je Zakerberg.

“Ali, ja sam odgovoran da reagujem ne samo u svom ličnom svojstvu već kao lider institucije koja se zalaže za slobodno izražavanje”, naveo je Zakerberg.

Tviter je isti post označio kao veličanje nasilja.

“Za razliku od Tvitera, mi nemamo politiku postavljanja upozorenja ispred postova koji mogu podstaći nasilje, jer verujemo da ako neki post podstiče nasilje, on bi trebalo da bude uklonjen bez obzira da li je vredan da se objavi, čak i ako dolazi od političara” napisao je Zakerberg u postu objavljenom u petak i dodao da su bili u vezi s Belom kućom da bi objasnili ovu politiku.

Zakerberg je, međutim, svedočeći pred Kongresom u oktobru rekao da će, ako bilo ko, uključujući političara, kaže stvari koje mogu prouzrokovati nasilje, odnosno opasnost od neposrednih fizičkih povreda, taj sadržaj biti uklonjen.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime