TRAŽE DA SE ODLOŽI SUĐENJE RATKU MLADIĆU! Opet se pominje njegovo zdravlje, LOŠE JE

0

On je tvrdio da zbog pogrešnog lečcenja Mladić već godinu dana pati od anemije, a kako prenosi Slobodna Evropa, izneo je i zamerke o mentalnoj sposobnosti Mladića da prati sudski postupak ubuduće

Pred sudijom Međunarodnog mehanizma za krivične sudove u Hagu danas je održana statusna konferencija u postupku protiv bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, na kojoj se mahom razgovaralo o Mladićevom zdravstvenom stanju.

Njegov branilac Dragan Ivetić tražio je da se odbrani dostavi kompletna medicinska dokumentacija iz pritvorske jedinice u Ševeningenu u kojoj je Mladić pritvoren od hapšenja 2011. godine, kao i da se odloži usmena rasprava o žalbama na presudu Mladuću koja je zakazana za 25. i 26. avgust.

On je tvrdio da zbog pogrešnog lečcenja Mladić već godinu dana pati od anemije, a kako prenosi Slobodna Evropa, izneo je i zamerke o mentalnoj sposobnosti Mladića da prati sudski postupak ubuduće.

Oglaganje žalbene rasprave traži do kompletne procene mentalnih sposobnosti generala VRS.

Statusna konferencija, održana je putem video linka, a Mladić i njegov advokat Dragan Ivetić prisustvovali su joj u sudnici, iako je osuđenik imao mogucnost da je prati iz pritvorske jedinice.

Žalbeno veće Mehanizma zakazalo prošle sedmice za 25. i 26. avgust, više puta odlaganu, sednicu za usmenu raspravu po žalbama na prvostepenu presudu kojom je Mladić osuđen na doživotni zatvor zbog navodnih ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

Sednica za usmeno predstavljanje žalbi bila je zakazana za 17. i 18. mart, ali je bila odložena zbog njegove operacije, a potom zbog oporavka i sve lošijeg zdravstvenog stanja.

Pisane žalbe tužilaštva i odbrane ranije su podnete sudu, a nakon što se obavi usmeno izlaganje žalbi, žalbeno veće trebalo da donese pravosnažnu presudu.

Espreso, Agencije

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime