“Treba ih sve pohapsiti!”

0
Vojislav Šešelj, Foto: Printscreen/ Pink

– Ja mislim da bi država tu trebalo da pokaže veliku snagu – rekao je Šešelj.

Vojislav Šešelj, lider SRS-a, je u uključenju u Nacionalni dnevnik na televiziji Pink izneo svoje mišljenje o merama koje se preduzimaju u državi povodom suzbijanja opake bolesti, virusa korona.

– Pa ja mislim da su režim i sam predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić suviše mekani u postupanju prema svima onima koji u uslovima vanrednog stanja otežavaju ljudima život, unose nervozu pometnju i paniku. Ja mislim da bi država tu trebalo da pokaže veliku snagu i da ih jednostavno pohapsi. Vanredno stanje je stanje u kome se suspenduju ustavne odrede, a to znači da se u uslovima vanrednog stanja ljudi mogu uhapsiti na mesesc dva dana dok ne prođe isto, a posle odlučiti da li ih treba zadržavati i suditi im. Ovo što nam se dešava nikako ne smemo tolerisati – izjavio je Šešelj.

Oglasio se i povodom sramotnih političkih kampanja koje protivnici vode u ovoj situaciji.

– Novinarka Danasa piše da smo zločinačka država, napada Vučića, ali napada i mene uz njega. Nije važno da li me neko napada ili ne, malo sam se našalio. Tipovi iz prozapadnih političkih partija, bilo da je reč o Bošku Obradoviću, Đilasu ili Vuku Jeremiću, bilo da je reč o ovim propalim političarima Dušanu Teodoroviću, Čedomiru Čupiću i sličnima, treba da osete snagu države i da u uslovima vanrednog stanja ne mogu da pričaju gluposti i šta im pada na pamet jednostavno država nije dužna da to podnosi.

Šešelj nije mogo ni da se ne osvrne na male pobede koje čovečanstvo dobija u borbi sa virusom.

– Koliko sam se obradovao kada sam video neku babu i Italiji od 102 godine koja je preležala koronu iako će umreti od nečega drugog, ali je bitno to da ju je i ona savladala samodisciplinom i solidarnošću. Moramo biti disciplinovani – istakao je lider SRS.

Vojislav Šešelj je na kraju zaključio da svi jesu politički protivnici, ali u normalnom vremenu, ne u uslovima vanrednog stanja.

– U uslovima vanrednog stanja, mi koji smo izolovani, ako već ne možemo pomoći nečim, onda ne treba da smetamo, ometamo pravimo probleme. Vučića treba kritikovati što je previše emotivan i mekan prema takvim ljudima. On se ustručava da primeni neke oštre i nepopularne mere, kao da mu je žao što će nekog uhapsiti – rekao je Šešelj u uključenju u Nacionalni dnevnik.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime