TRI DRUGA NESTALA SU U MUTNOM DUNAVU: Više od 30 sati se traga za njima, nađeni su samo delovi ČAMCA!

0
Foto: Skrinšot Jutjub

Nesrećni čovek juče je bio pod sedativima

Tri dobra druga Miloša Markovića (37), Nenada Trivkovića (38) i Milana Nikolića (36) od subote veče traže najrođeniji, prijatelji, poznanici i pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama.

Bili su u čamcu koji se, najverovatnije, zbog jakog vetra prevrnuo na svega kilometar od Pančevačkog mosta. Samo je Mane Knežević (37) uspeo da dopliva do kopna.

Nesrećni čovek juče je bio pod sedativima. Kako je „Telegraf.rs“ objavio, policiji nije mogao da kaže zbog čega se plovilo prevrnulo. Njime je upravljao Miloš Marković koji je ujedno i vlasnik čamca „Tri princeze“.

Manetu je ukazana lekarska pomoć u Urgentnom centru nakon čega je pušten na kućno lečenje.

Sestra

Sestra od nestalog Trivukovića juče je novinarima rekla „da se drugovi dugo nisu videli, te da su se okupili kako bi išli na roštilj“.

– Ne znamo još ništa. U potragu su sa, prema Tamišu, krenuli i njegovi drugovi. Svi su uključeni u potragu. Mane je pod sedativima. Svi su oni oženjeni i imaju decu – rekla je potresena sestra nestalog Nenada iz Ugrinovaca.

Policija

Načelnik policijske stanice za bezbednost na rekama Ilija Škorić kaže da su ekipe od subote na terenu u potrazi za tri muškarca.

– Intervencija je počela u subotu oko 22.30 sati. Na levoj obali došlo je do prevrtanja čamca. Jedna osoba je isplivala i rekla da su se prevrnuli i da je sa njim bilo još tri lica koja nisu isplivala – kaže Škorić za Telegraf.rs.

Potraga, ističe, traje od subote.

– Tragali smo i tokom noći, ali su uslovi bili nešto lošiji. Na potezu smo od Renata prema Pančevu. Oni su se prevrnuli baš kod Pančevačkog mosta i potraga za nestalim licima je na tom mestu najintenzivnija – dodaje Škorić.

Alas sa Dunava

Renato Grbić, alas sa Dunava poznat kao heroj koji decenijama spasava davljenike ispod Pančevačkog mosta, ispričao je za „Blic“ da je čamac kojem su drugovi krenuli na reku vrlo nestabilan.

– Ovde je bilo preko 25 policajaca koji su izašli na teren. Jutros je došao i brat jednog od nestalih momaka sa suprugom. Onda smo brat i ja krenuli sa njima u potragu levom obalom dok su isto rečna policija i žandarmerija bili u potrazi. Iz Pančeva je došlo 3-4 čamaca sa drugarima momaka. Sve je i dalje nezvanično, tu je i ekipa Sektora za vanredne situacije. Nadamo se najboljem. Juče je košava jako duvala, retko ko može taj čamac da pređe kako je uzak i plitak, a kako ih je bilo četvoro to je dodatna otežavajuća okolnost – rekao je Grbić.

Izvor: (Espreso/Telegraf/Blic)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime