TU NOĆ JE I UMRO: Momo je razgovarao sa Miloševićem samo nekoliko sati pre njegove smrti POSLEDNJE SLOBINE REČI ODZVANJAJU IZ HAGA

0
Slobodan Milošević, Foto: Printskrin

Nekadašnji predsednik Crne Gore i predsednik Vlade SRJ Momir Bulatović otkrio je pre nekoliko godina šta mu je bivši predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević rekao nekoliko sati pred smrt.

– On je bio zatvorenik kod koga se i dalje videlo da je predsednik. Kad sam otišao kod njega u Hag prvi put, on je meni rekao: „Momo, hvala ti što si došao“. Ja sam to doživeo kao nešto najlepše što može da mi se desi u komunikaciji sa nekim čovekom. Poslednja reč koju mi je uputio bila je „Mi ćemo njih sve da pobedimo“. Tu noć je i umro – rekao je Bulatović pre nekoliko godina u emisiji Eksploziv.

Bulatović je inače preminuo 30. juna 2019. godine.

Bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević uhapšen je 1. aprila 2001. godine. Isporučen je u Hag na Vidovdan.

Pukovnik Vladan Kosić, nekada komandant Helikopterske jedinice MUP i DB Srbije, otkrio je detalje odlaska Miloševića u Hag, odakle se nikada nije vratio.

Upravo je Kosić bio čovek koji je planirao i organizovao bezbedan put Miloševića ka Tuzlii i osmislio diverziju s tri helikoptera kako se ne bi znalo u kojem se nalazi uhapšeni predsednik. S obzirom na to da se nalazio ispred helikoptera pred poletanje, a upravljao je jednom od druge dve letelice koji nisu prevozili Miloševića, jedan je od retkih koji mogu danas u detalje da opišu koje su se scene u tom trenutku odvijale.

– Predsednik je imao lisice na rukama i sako su mu stavili preko toga. Bio je u k košulji. Prišli su mu pripadnici Haga i onda su počeli da mu čitaju određeni tekst i meni je to ličilo na optužnicu ili izvod iz optužnice. To je trajalo jedno dvadesetak minuta. On je to sve vreme slušao smireno i dostojanstveno, a na momente je pokazivao i nezainteresovanost za to, ali ni na koji način nije uradio ništa uvredljivo – istakao je Kosić.

Milošević je preminuo u pritvorskoj jedinici haškog tribunala 2006. godine.

(Kurir.rs/Informer)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime