U garažu GSP-a stiglo 29 novih autobusa, uskoro na ulicama grada (VIDEO)

0

U garažu gradskog prevoznika na Futoškom putu stiglo je 29 novih autobusa, koji su kupljeni za sedam miliona evra dobijenih od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), saznaje 021.rs.

Kako je 021.rs ranije pisao, radi se o 24 solo i pet zglobnih autobusa na gas, turskog proizvođača BMC, koji su početkom godine stigli u planiranom roku u skladišta u Beogradu i potom u Novom Sadu, gde su obavljene poslednje pripreme za primopredaju.

Ugovor o kupovini ovih autobusa je potpisan u junu prošle godine, a prvobitno je bilo planirano da bude jedan autobus više, ali je smanjena nabavka zbog traženih cena na javnoj nabavci.

Ovi autobusi će, nakon što se završi konačni tehnički prijem, već kroz nekoliko dana početi da voze po novosadskim ulicama.

Nakon dolaska u garažu, 24 solo autobusa će dobiti garažne brojeve od 1061-1084, dok će pet zglobnih autobusa dobiti brojeve 1085-1089. Sam dolazak autobusa u GSP u četvrtak je zabeležio specijalizovani sajt o autobusima Autobusi.net, koji je portalu 021.rs dao dozvolu za prenošenje video zapisa.

Pomenimo i da je isporuka ovih 29 autobusa jedini ovogodišnji dolazak novih vozila GSP-a, jer za 2021. godinu nije planirana kupovina drugih.

Ovi turski autobusi su poslednji deo kontigenta od 104 autobusa koje je Grad odlučio da nabavi pre dve godine. Veći deo vozila stigao je pre nekoliko meseci i uveliko voze na gradskim i prigradskim linijama.

Ukoliko i bude neke isporuke novih vozila, to će biti nabavka 10 električnih autobusa. Novi Sad je prošle godine potpisano pismo o namerama sa EBRD o kupovini 10 električnih autobusa za sumu veću od tri miliona evra. Ipak, trenutno nema detaljnijih informacija kada će se ovi autobusi kupovati, a izvesno je da je pandemija korona virusa usporila realizaciju ovog projekata.

Autor: 021.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime