U SRBIJI JE NA SNAZI CRVENI METEOALARM! Vreme je opasno, BIĆE I POPLAVA! (FOTO)

0

Na snazi je i hidrološko upozorenje

“Danas iznad većeg dela Srbije, kao i u pojedinim delovima Beograda velika količina padavina, 40 mm i više za 24 časa, a u zapadnoj Srbiji i više od 60 mm za 24 časa. Sutra u utorak obilne padavine očekuju se u centralnim i južnim predelima takođe 40 mm i više za 24 časa”, navodi RHMZ na sajtu.

Danas tokom prepodneva u Srbiji oblačno, u severnim, zapadnim i centralnim predelima sa kišom umerenog i jakog intenziteta.

Crveni meteoalarm zbog obilnih padavina podrazumeva očekivanu količinu padavina veću od 60 l/m2 za 24 sata. Očekuju se poplave, problemi u svim aktivnostima poljoprivredne proizvodnje, značajni problemi u saobraćaju i transportu, rizik od odrona i klizišta. Postoji opasnost po život ljudi i životinja, štete na imovini.

Na snazi je i hidrološko upozorenje.

“Na Tamišu kod h.s. Jaša Tomić vodostaji će biti u manjem porastu do 22. juna, a zatim u stagnaciji i kretaće se iznad vanredne odbrane, a kod h.s. Sečanj u porastu do 22. juna sa prevazilaženjem vanredne odbrane od poplava. Na slivovima Kolubare i Jadra sa pritokama, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici, kao i na gornjem toku Zapadne Morave tokom 22. i 23. juna vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, a na Jasenici i Kubršnici sa dostizanjem upozoravajućih nivoa”, upozorava RHMZ.

(Espreso.rs / Objektiv.rs)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime