STATIJE VELE DA JE ZEMLJA OКRUGLA!!! ( „Nikodim“ ravnozemljaš veli ipak drugo)

0

Nakon večernjeg na Veliki petak iznosimo plaštanicu, slijedi plač Majke Božije, te jutrenje Velike subote kada pojemo statije i tako u 2. Statiji nakon stiha 79 se pominje jasno da je od Boga sazdaba zemnja OKRUGLA, što je nepobitna naučna činjenica.

Kod nas izvjesni raskolnik „arhimandrit Nikodim“, tj. raščinjeni i razmonašeni Dragan Bogosavljević priča svoje priče da zemlja tobože nije okrugla i neprestano se kao poziva na svete oce Crkve , sv. kanone bogoslužbene tekstove i tako redom, pa kad smo već kod te teme da fanove prelešćenog raskolnika i arhiMANTRITA podsjetimo da naša sveta Pravoslavna Crkva poje baš suprotno njegovim bezumnim buncanjima i to između ostalih na jutrenju Velike subote veli jasno i glasno da je ZEMLJA OKRUGLA.

Blagorazumane radije ostaje uz kanonsku Crkvu i bogoslovlje učiti na bogosluženju, kao što govoraše sv. Jovan Kronštatski da je bogoslovlje naučio za pjevnicom.
Da ne pominjemo da je i sveti otac Fotije Carigradski ravnozemljaške teorije još i 9.vijeku pominjao kao besmislice, a nije jedini, car David će reći u 103 psalmu da je naša planeta „obavijena bezdanom kao haljinom“ i tako bismo mogli u nedogled.

Dok sam pojao statije u noći Velikog petka u mojoj crkvi sv. Nikolaja u Trajskirhenu i ovaj detalj zapazih, te odlučih sa vama sa ga podijelim, jer nažalost ima nekih koji misle da su superpravoslavni, a ne znaju da njihova Crkva uči i poje suprotno, pa evo i tog teksta koji ovdje predstavljam u grčkom originalu, crkvenoslovenskom i takođe na govornom srpskom jeziku.

Pametnom dosta, a možda mu je i ovo bilo suvišno, ali radi neobavještenih i onih neznavenih ipak evo da ponenem i ovo.
Ako vas „arhimandrit Nikodim“, tj. Dragan Bogosavljević i u ovime uoči suprotno samoj Crkvi kako mu onda išta vjerovati i kako uošte ići za slijepcom u pogibao raskola, misleći da Bogu službu činimo.
Razmislite trezveno o tome svi vi koji se oduševljavate njegovom „teologijom“!!!

 

 

Otac Sladjan Vasic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime