UBIJEN POZNATI FUDBALER! Srbi pod lupom VLASTI!

0

Jedan od najpoznatijih južnoafričkih fudbalera Mark Bačelor izrešetan je u ponedeljak ispred svoje kuće u Johanesburgu.
Dvojica napadača na motoru sačekala su ga kada je usporio automobilom u nameri da se uparkira u dvorište. Usledili su rafali, a istraga zasad vodi ka srpskoj mafiji.

Bačelor je ubijen po „srpskom receptu“. Takvih ubistava je proteklih godina bilo nekoliko u Johanesburgu, citira list Saut Afrikan izvore iz policije. Da su plaćene ubice iz Srbije pod lupom, potvrdila je i južnoafrička novinarka Mendi Viner.

„Ubice su pobegle, a nisu ni pokušale da uzmu novac ili bilo šta iz kola žrtve. Korišćeno je poluautomatsko oružje, hici su grupisani na malom prostoru. Sve je urađeno brzo i profesionalno. Policija ubistvo Bačelora, po načinu izvršenja, povezuje sa nizom ubistava u koje su, kao žrtve ili počinioci, umešani Srbi i sada se istražuju njegove veze sa srpskim podzemljem u Johanesburgu“, rekla je Viner.

Bačelor je bio jedna od najvećih zvezda južnoafrčkog fudbala. Svojevremeno je igrao za dva najveća južnoafrička kluba Orlando pajrats i Kajzer čifs. Menadžer ta dva južnoafrička giganta jedno vreme je bio bivši trener Partizana Vladimir Vermezović, ali tek pošto je Bačelor prestao da se aktivno bavi fudbalom.

Ni kriv ni dužan Vermezović se već našao na stranicama crne hronike nakon jednog mafijaškog obračuna u Johanesburgu. U oktobru prošle godine nepoznati napadači su na njegovog zeta Radeta Dragojevića zvanog Ćentica ispalili više hitaca, ali je on preživeo napad.

„Dragojević je napadnut na benzinskoj pumpi, navodno u sukobu dve frakcije srpske mafije na ovom kontinentu. Sumnja se da je napad naručila ekipa kojoj su pripadali ubijeni Zemunac Darko Kulić i trgovac dijamantima Đorđe Mihaljević. Policija sumnja da je napad na Dragojevića upravo pokušaj osvete za njihovu smrt“, kaže izvor lista.

Izvor: Srpski Telegraf

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime