UBIJENO 11 OSOBA U PRAGU, 30 RANJENO! Najnovije informacije o hororu u Evropi: 9 osoba je u TEŠKOM STANJU!

0
IZVOR: ŠIMÁNEK VÍT / ČTK / PROFIMEDIA

Kako je saopštila policija u Pragu, u pucnjavi je ubijeno 11 osoba, a 30 je ranjeno.

U masovnoj pucnjavi u centru Praga poginulo je 10 ljudi i povređeno oko 30, a osoba koja je otvorila vatru je takođe mrtva, saopštila je u četvrtak češka policija i gradska spasilačka služba. Policija nije dala detalje o žrtvama ili okolnostima pucnjave u glavnom gradu Češke Republike. Oni su rekli da su policajci raspoređeni zbog pucnjave u školi na trgu Jan Palah, prenosi AP.

Odsek za filozofiju Karlovog univerziteta, koji se nalazi na trgu, evakuisan je, rekao je gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda. Policijska uprava je saopštila da je trg zatvoren. Pozvali su ljude da napuste okolne ulice i ostanu unutra. Češki ministar unutrašnjih poslova Vit Rakušan rekao je da nijedan drugi napadač nije bio na licu mesta, ali je pozvao ljude da sarađuju sa policijom.

Spasilačka služba potvrdila je da je poginulo 11 ljudi, uključujući i ubicu. Rečeno je da je oko 30 drugih zadobilo različite povrede, uključujući devet sa ozbiljnim. Pavel Nedoma, direktor galerije Rudolfinum, koja se takođe nalazi na trgu, rekao je češkoj javnoj televiziji da je sa prozora video osobu koja je pucala iz pištolja prema obližnjem mostu Manes preko reke Vltave.

Premijer Petr Fiala otkazao je svoje zakazane događaje i uputio se ka Pragu.

Izvor: MONDO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime