Učenici iz Novog Pazara predstaviće Srbiju na onlajn šampionatu „Fudbal za prijateljstvo“

0

Po završetku kvalifikacionih takmičenja Srbiju će u programu predstavljati dva mlada fudbalera: Amar Selimović i Vahid Gicić, članovi fudbalskog kluba Novi Pazar.

Amar Selimović i Vahid Gicić igraju fudbal od 7 godine i sanjaju da postaju fudbalski profesionalci svetske klase. Amarov omiljeni klub je Barselona, a omiljeni Vahidov klub je Juventus.

Po rečima trenera FK Novi Pazar Elvedina Spahića, deca su prošla ozbiljnu selekciju. „Dečaci su pokazali ne samo dobar nivo igre na terenu, već i u virtualnom prostoru, ali i odlično znanje engleskog jezika“, – rekao je Elvedin Spahić.

Osma sezona programa Međunarodnog dečjeg društvenog programa „Fudbal za prijateljstvo“ počela je 27. novembra i trajaće do 10. decembra 2020. godine, a održavaće se onlajn. Ključni događaji programa „Fudbal za prijateljstvo“ odvijaće se ove godine onlajn na sajtu Football for Friendship Digital.

Format predviđa da mladi učesnici koriste onlajn fudbalski simulator, kao i da učestvuju u onlajn obrazovnom programu. Specijalna digitalna platforma objedinjuje 224 učesnika, mladih igrača i mladih trenera iz preko 100 zemalja sveta. U programu učestvuju mladi igrači, mladi treneri i mladi novinari – dečaci i devojčice uzrasta od 12 do 16 godina, uključujući i decu sa ograničenim sposobnostima i posebnim potrebama. Mladi igrači predstavljaju različite zemlje i kulture, udružene u mešovite timove.

Za mlade učesnike planirana je serija manifestacija, uključujući i onlajn forum, sportski onlajn kamp, i naravno, kvalifikacione igre Svetskog onlajn šampionata „Fudbal za prijateljstvo“. Po završetku Velikog finala 9. decembra 2020. godine biće određeni pobednici i srećni dobitnici karata za finalni meč Lige šampiona UEFA 2021 u Istanbulu.

Informacije o programu

Međunarodni dečji društveni program „Fudbal za prijateljstvo“ realizuje Javno AD „Gazprom“ od 2013. godine. Proteklih sedam sezona program je obuhvatio 211 zemalja i regiona, udružio je preko 6 hiljada učesnika i stekao preko 5 miliona pristalica.

Učesnici programa – Mladi fudbaleri i mladi novinari – dečaci i devojčice od 12 godina, uključujući i one sa ograničenim sposobnostima. Predstavljajući i različite zemlje i kulture, Mladi fudbaleri se udružuju u mešovite reprezentacije, pokazujući svojim primerom da nacionalnost, pol i fizičke mogućnosti ne predstavljaju prepreku za igru u istom timu. Mladi novinari informišu o manifestacijama programa u Međunarodnom dečjem pres centru. Svi učesnici dobijaju status Mladih ambasadora i po povratku kući nastavljaju da razmenjuju iskustva koje su stekli na šampionatu „Fudbal za prijateljstvo“ i da promovišu opšte ljudske vrednosti – prijateljstvo, jednakost, pravdu, zdravlje, mir, posvećenost, pobedu, tradicije, čast.

„Fudbal za prijateljstvo“ podržavaju UEFA, FIFA, fudbalski savezi i vodeći fudbalski klubovi sveta, međunarodni humanitarni fondovi, čuveni sportisti i predstavnici iz sveta umetnosti. Projekat je dobio mnoga međunarodna i nacionalna priznanja u oblasti društvene odgovornosti, sporta i komunikacija, uključujući i osvajanje svetskog rekorda za najinternacionalniji fudbalski trening u istoriji.

«Fudbal za prijateljstvo» će se 2020. godine održati onlajn formatu. Specijalna digitalna platforma objedinjuje preko 10 hiljada igrača svih uzrasta i ona će postati baza za međunarodna dečja takmičenja gde svako ko želi može da trenira, da se udružuje u mešovite fudbalske reprezentacije i da odigra omiljenu igru u formatu „Fudbal za prijateljstvo“ ne izlazeći iz kuće.

Zvanične internet stranice programa

Fotografije i video-materijali za medije: http://media.footballforfriendship.com Web: https://www.gazprom-football.com/football-for-friendship/ Instagram: https://www.instagram.com/footballforfriendship/ Facebook: https://www.facebook.com/FootballForFriendship/ YouTube: https://www.youtube.com/user/FOOTBALL4FRIENDSHIP Wikipedia: https://ru.wikipedia.org/wiki/Футбол_для_дружбы Twitter: https://twitter.com/f4fprogramme

International press center Football for Friendship www.gazprom-football.com [email protected]

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime