UDARNA VEST! NOVI ZEMLJOTRES U TURSKOJ (FOTO)

0

Inače, pojedini seizmolozi smatraju da bi zemljotres koji je noćas pogodio Tursku i Siriju mogao biti najsnažniji u istoriji Turske

PROČITAJTE I: KAMERE IZ DVA UGLA ZABELEŽILE JEZIV TRENUTAK RUŠENJA ZGRADE U TURSKOJ: Čula se vika, a onda tutnjava i pad! (VIDEO)

POTRESNI PRIZORI RAZORNOG ZEMLJOTRESA: Spasioci izvlače ljude ispod RUŠEVINA, broj mrtvih RASTE iz minuta u minut

Prema navodima EMSC-a, novi zemljotres jačine 7,5 pogodio je Tursku pre nekoliko minuta.

Broj žrtava zemljotresa u Turskoj povećao se pre novog zemljotresa na 912, saopštio je predsednik te zemlje Redžep Tajip Erdogan.

Rekao je da su 5.383 osobe povređene.

Inače, pojedini seizmolozi smatraju da bi zemljotres koji je noćas pogodio Tursku i Siriju mogao biti najsnažniji u istoriji Turske, sličan potresu koji se dogodio pre više od 80 godina.

Stiven Hiks, seizmolog sa Univerzitetskog koledža u Londonu, kaže da je prethodni najveći zemljotres, takođe magnitude 7,8, pogodio severoistočnu Tursku u decembru 1939. godine kada je poginulo 30.000 ljudi, prenosi Rojters.

U januaru 2020. godine zemljotres magnitude 6,7 pogodio je region oko Elaziga, grada na istoku Turske, i u njemu je poginula 41 osoba, a povređeno je preko 1.600 ljudi.

Raid Ahmed, šef sirijskog Nacionalnog centra za zemljotrese, izjavio je u intervjuu državnoj radio stanici da je ovo “najveći zemljotres ikada zabeležen u istoriji ustanove u kojoj radi”, a koja je osnovana 1995. godine.

Izvor: Espreso

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime