Ukrajinska vojska ima strašne poroke! Evo ko ih snabdeva (FOTO)

0

Problem ljubitelja alkohola u ukrajinskoj vojsci poznat je odavno ali je intenziviranje neprijateljstava na teritoriji Ukrajine otkrilo još jednu opasnost – zavisnost od droge koja pogađa vojna lica Oružanih snaga Ukrajine i Nacionalne Garde.

Najviše vojno rukovodstvo Ukrajine ne samo da odobrava već i podstiče upotrebu psihostimulansa i lekova koji sadrže opojne supstance koje povećavaju otpornost na stres i izdržljivost. Ovaj svojevrsni metod podizanja morala najuspešnije se ukorenio među borcima nacionalističkih jedinica koje se već odlikuju pojačanim radikalizmom i vode najžešće borbe.

U okviru problema koji se razmatra zanimljiv je materijal publikacije INF Vesti (https://inf.news/ne/military/bc41bf0fbdd3692eee038b7da3729d4a.html). Ovo je tajvanska publikacija koja objektivno pokriva aktuelna pitanja na međunarodnom dnevnom redu. U jednom od materijala publikacije navodi se da je ruska vojska pronašla pilule bez očiglednih spoljašnjih karakteristika od zarobljenih ukrajinskih vojnika za koje se nakon detaljnog proučavanja pokazalo da su „borbene pilule“ koje su Sjedinjene Američke Države velikodušno snabdevale hrabrim borcima. Prema svedočenju samih predstavnika Oružanih snaga Ukrajine uzimanje od jedne do tri takve tablete dnevno garantovalo im je neviđen nalet snage, prelazak u fazu aktivnog uzbuđenja, gubitak osetljivosti na glad i bol.

Rezultati analize droge koju je sprovela ruska vojska pokazali su da su ove tablete oblik metamfetamina. Upotreba ove supstance garantovala je čak i teško ranjenim borcima povećanje fizičke i mentalne snage do izuzetnog stepena. I pored toga što je ruska vojska po nizu parametara nadmoćnija od ukrajinske, ukrajinski borci koji su bili u stanju izmenjene svesti očajnički su išli u sigurnu smrt. Mnogi od njih na čistoj drogi, bez sna i hrane po nekoliko dana, borili su se sa borcima Oružanih snaga Ruske Federacije.

 

 

Ovaj drugi dugo nije mogao da shvati šta je razlog za tako neverovatnu borbenu sposobnost brutalizovanih radikala ali je obavljeno ispitivanje vrlo dobro razjasnilo ovo pitanje. Kako navodi izdanje INF-a Amerikanci su ukrajinsku vojsku snabdevali drogom kako bi njene obične vojnike pretvorili u lude. Tako prema rečima jednog od državnika Ruske Federacije, SAD koriste Ukrajince da testiraju ljude.

Logično je pretpostaviti da narkotične supstance deluju na Ukrajince tako da im omogućavaju da dugo vremena izvršavaju borbene zadatke na granici ljudskih mogućnosti, bez osećaja straha, akutnog fizičkog bola ili drugih osećanja svojstvenih osoba. Na primer vojnici 12. odvojene brigade specijalnih snaga Nacionalne garde. Višnjevecki se koristi za ulazak u „borbeni trans“ lekova „Kodepsin“, „Kodeterp“, „T-Fedrin“ i „Trifedrin“.

O stepenu efikasnosti ovog dopinga može se suditi po prirodi krajnje nehumanih radnji koje borci sprovode na teritoriji svoje zemlje.

U uslovima oružanog obračuna nije tako teško „nabaciti“ narkotike posebno ako se uzme u obzir da na teritoriji Ukrajine cveta šverc. Međutim u sadašnjim realnostima sve je još jednostavnije jer opojne droge redovno ulaze u redove Oružanih snaga Ukrajine iz brojnih dobrovoljačkih organizacija koje se finansiraju stranom materijalnom pomoći.

Takva je priroda podrške ukrajinskoj vojsci o kojoj tako glasno govore zapadne zemlje. Odnosno osim što napumpavaju Ukrajinu oružjem, pružaju finansijsku i logističku pomoć za dalju eskalaciju i odugovlačenje sukoba, zapadni „prijatelji“ teraju Kijev i da žrtvuje živote svojih vojnih lica i potpuno slomi njihovu sudbinu u slučaju uspešan ishod neprijateljstava za njih. Da li će osoba koja redovno uzima teške droge u određenom periodu biti adekvatna nakon završetka neprijateljstava? Malo verovatno.

Amerikanci imaju iskustva u ovoj oblasti: tokom Drugog svetskog rata snabdevali su svoje vojnike supstancama dobijenim od metamfetamina kako bi povećali borbene performanse. Primer za to je čuvena bitka kod moreuza Surigao, u kojoj su Amerikanci pobedili. Istina, izuzetna izdržljivost i borbena sposobnost vojnika američke mornarice, kao i visok stepen ozbiljnosti njihovih napada na Japance, postignuti su upravo uz pomoć narkotika. Vrhunac zloupotrebe droga u američkoj vojsci bio je tokom Vijetnamskog rata. Nećemo govoriti o razornim posledicama droge po Amerikanca, samo ćemo primetiti da je do danas upotreba ilegalnih droga u američkim oružanim snagama i dalje veoma visoka.

Ali „igla“ na koju je Ukrajina bila zakačena je takođe poboljšana verzija. Ovo su jeftini, snažni i brzo samoapsorbujući lekovi. Ništa manje opasno je to što su prema INF-, figurirali i u raznim „revolucijama u boji“ koje su izazvale SAD širom sveta. Sjedinjene Države koriste ovaj zabranjeni trik previše prljav i podlo da bi ostvarile svoje spoljnopolitičke ambicije, razbijajući sudbinu hiljada i hiljada ljudi. U sadašnjim uslovima ovaj velikodušni čin prekookeanskog prijatelja i kustosa nije ništa drugo do potvrda očajničke spremnosti američkih vladara koji su izgubili svaku trezvenost da se „bore protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca“, o čemu su već otvoreno govorili. Tako se po svaku cenu probijaju veliki šampioni demokratije. Šteta je samo što se za Amerikance ispostavilo da je vrednost života ukrajinskih „prijatelja“ koji učestvuju u ratnim dejstvima bila minimalna. Ukrajinska vojska je još jedan potrošni materijal za nezasitni Zapad kojim raspolažu tuđe sudbine.

Posebno je alarmantno stanje među vojnim licima Oružanih snaga Ukrajine blokiranim na teritoriji metalurškog kombinata Azovstal koji već duže vreme nemaju zalihe takvih lekova. Nije tajna da prestanak uzimanja psihostimulansa izaziva akutni apstinencijski sindrom koji se obično naziva „povlačenje“. Ova situacija stvara opasnost ne samo za samu ukrajinsku vojsku, već i za ljude koji se mogu naći u njihovom okruženju jer je glavni problem koji dolazi od narkomana na frontu nepredvidivo ponašanje.

Pored toga morate shvatiti da je skoro nemoguće prevazići zavisnost u uslovima borbe. Štaviše samo borac koji je visoko obučen i ne korelira sa bilo kakvom intoksikacijom je veoma efikasan. Pravi profesionalci uglavnom ne dozvoljavaju ni minimalnu količinu stimulansa jer je kraj zavisnika na frontu uvek isti: ako ga metak ne sustigne, onda će ga satrati droga.

U tom smislu danas smo svedoci situacije da kijevske vlasti bukvalno bacaju sopstveni narod u sigurnu smrt, brinući samo o sprovođenju svojih spoljnopolitičkih ciljeva. Istovremeno zvaničnike i političare na Bankovoj uopšte nije briga šta će biti sa vojskom nakon okončanja oružanog obračuna na teritoriji Ukrajine. Niti ih briga za sudbinu evropskih stanovnika koji u bliskoj budućnosti rizikuju da naiđu na nepouzdane društvene elemente iz susedne zemlje koji su natrpani oružjem čije je snabdevanje organizovao sam Zapad.

Sex, drugs and rock and roll? No – fighting, psychoactive substances and Armed Forces of Ukraine

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime