UPADAJU U SRPSKE KUĆE NA KOSOVU Maskirani i naoružani pripadnici ROSU dugim cevima na starce i žene!

0

Više do zuba naoružanih i maskiranih pripadnika kosovske policije ROSU, upalo je jutros nešto pre šest sati u više srpskih kuća u Štrpcu, Sevcu i Brezovici.

Oni su istovremeno upali i u zgradu Privremenog organa opštine Štrpce i prema informacijama sa terena i dalje se nalaze u pomenutim objektima, saopštio je direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković.

– Pod izgovorom nastavka nekakve akcije pod nazivom “Brezovica“, oko 15 pripadnika ROSU, dugim cevima uperenim u starce i žene pretresali su srpske kuće, uznemiravali meštane, blokirali rad opštine i vozilima ometali funkcionisanje normalnog života – naveo je Petar Petković.

Do ove akcije, nagašava, dolazi dan pred obeležavanje Pogroma nad srpskim narodom na KiM 17. marta 2004. godine i pokazuje da akcija nema veze ni sa kakvom navodnom borbom protiv korupcije nego je jedini cilj da se zastraši srpski narod, unese nemir u srpske sredine i preostali Srbi na ovaj način proteraju sa svojih vekovnih ognjišta.

U prilog tome svedoči i činjenica da su albanski političari i prethodnu akciju tempirali na Badnji dan, baš uoči obeležavanja Božića, najvažnijeg praznika Srba, rekao je Petković.

Uprkos ovim bestijalnim pritiscima, naglasio je on, Srbi na Kosovu i Metohiji neće se pokolebati ni slomiti i nastavićemo da čuvamo mir i stabilnost u ova krizna vremena koja su zadesila Evropu i svet.

S druge strane, kaže se u saopštenju, očigledna je namera i Aljbina Kurtija i njegovih poslušnika da isprovociraju neodmerenu reakciju srpskog naroda i izazovu novu destabilizaciju prilika na terenu.

„O najnovijoj provokaciji usmerenoj prema Srbima na KiM, obavestićemo i sve međunarodne predstavnike jer takozvani obračun s korupcijom ne sme biti izgovor za zastrašivanje i maltretiranje srpskog naroda koji ionako živi u otežanim i specifičnim uslovima“, naveo je Petković.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime