UPRAVNI SUD DONEO KONAČNU ODLUKU! Odbijena tužba organizatora „Evroprajda“!

0

MUP Srbije zabranio je prethodno šetnju iz bezbednosnih razloga i odbacio žalbu organizatora „Evroprajda“ na ovu odluku

Upravni sud odbio je tužbu organizatora „Evroprajda“ kojom se osporava odluka MUP-a da se šetnja u okviru ove manifestacije, planirana za danas u Beogradu, zabrani.

Upravni sud objavio je na sajtu odluku u kojoj se navodi da je odbijena tužba organizatora „Evroprajda“ podneta protiv MUP-a Srbije zbog odluke da se zabrani šetnja predviđena u okviru ove manifestacije.

– Imajući u vidu sve navedeno i citirane zakonske odredbe, pravilno je, po oceni suda, tuženi organ osporenim rešenjem, bez povrede pravila postupka od uticaja na rešenje ove upravne stvari, odbio žalbu tužioca kao neosnovanu, pravilno nalazeći da je prvostepeni organ odlučne činjenice utvrdio potpuno i nesumnjivo i na utvrđeno činjenično stanje pravilno primenio propise na koje se pozvao. Ovo stoga što je u zakonito sprovedenom postupku utvrđeno da, povodom predmetnog javnog okupljanja (šetnje), postoji opasnost od nasilja, uništavanja imovine ili drugih oblika narušavanja javnog reda u većem obimu, što je jedan od zakonom propisanih osnova za zabranu okupljanja. Za svoju odluku tuženi organ je dao dovoljne i na zakonu zasnovane razloge, koje u svemu prihvata i ovaj sud – navodi se između ostalog u odluci Upravnog suda.

MUP Srbije zabranio je prethodno šetnju iz bezbednosnih razloga i odbacio žalbu organizatora „Evroprajda“ na ovu odluku.

(Espreso)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime