Uzbuna na Kosovu, pokreće se velika istraga! Političari na meti

0
Foto: Youtube Printscreen

Najviše osumnjičenih je radilo u periodu bivše vlade od 2017. do 2019. godine.

Direktor prištinske Agencije za borbu protiv korupcije Šaip Havoli izjavio je da se više od 65 zvaničnika i bivših viših zvaničnika na Kosovu nalazi pod istragom zbog korupcije.

On je u intervjuu za servis Radija Slobodna Evropa na albanskom jeziku rekao da su među osumnjičenima zamenici premijera, ministri i zamenici ministra, gradonačlenici, članovi upravnih odbora i drugi.

Među zvaničnicima osumnjičenim za korupciju su i šefovi kabineta na lokalnom i centralnom nivou, direktori odeljenja, odbornici u skupštinama opština, visoki zvaničnici na centralnom i lokalnom nivou, kao i stalni sekretare u nekim ministarstvima.

Najviše osumnjičenih je radilo u periodu bivše vlade od 2017. do 2019. godine.

Rekao je da borbu protiv korupcije umnogome pogađa nedostatak političke volje, kao i da se Agencija susreće sa različitim oblicima korupcije od najblažih gde spada zapošljavanje, do najtežih gde spada zloupotreba položaja.

Havoli je istakao i da u borbi protiv korupcije postoji stagnacija u svim segmentima.

„Tokom ove godine rešili smo veliki broj slučajeva. Do sada smo višim zvaničnicima u relevantnim tužilaštvima poslali 65 slučajeva sa krivičnim prijavama. Ovo je samo približan broj. Poslali smo 20 pisama kosovskoj policiji i drugim institucijama za dalje istrage, za slučajeve koje premašuju mandat agencije“, rekao je Havoli.

ALO , TANJUG

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime