(VIDEO) Brutalno razaranje! Ameri i Britanci rešili da spale sve! U Jemenu gore i nebo i zemlja, NYT otkrio stravične posledice napada!

0

U američkim i britanskim napadima na vojne ciljeve jemenskih pobunjenika Huta u Jemenu uništena je oko četvrtina sposobnosti te grupe koju podržava Iran za lansiranje raketa i dronova, objavio je danas Njujork tajms pozivajući se na dva neimenovana američka zvaničnika.

Zvaničnici su rekli da je od 20 do 30 odsto ofanzivnih sposobnosti Huta uništeno u napadima, ali su naveli da su mnoge njihove platforme za oružje mobilne.

Zvaničnici su istakli da je bilo teško locirati mete Huta nakon što američke i savezničke obaveštajne agencije nisu godinama kao prioritet postavljale prikupljanje takvih informacija.

U vazdušnim napadima predvođenim SAD-om na lokacije u Jemenu koje kontrolišu Huti oštećeno je ili uništeno oko 90 odsto pogođenih ciljeva, ali je grupa zadržala oko tri četvrtine svoje sposobnosti da ispaljuje rakete i dronove na brodove koji prolaze kroz Crveno more, rekli su zvaničnici.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime