„VIDEO SAM ŠUMAHERA PROŠLE NEDELJE!“ Reči koja cela planeta GODINAMA ČEKA da čuje: Nadam se na ćete SVI uskoro moći opet da ga vidite!

0

Žan Tod, čelnik Svetske automobilske asocijacije (FIA) izjavio je da je nedavno video legendarnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera, što je do sada moglo samo nekoliko članova njegove porodice i bliskih prijatelja.

Mihael Šumaher je od tragične nesreće na skijanju pre šest i po godina smešten nedaleko od jezera Ženeva, iza visokih zidova i lečen je u strogoj javnosti, a tokom sveg ovog vremena u javnost je izašlo mnogo glasina o njegovom stanju i vrlo malo činjenica.

Zna se da je Šumaher prošao kroz nekoliko operacija koje su mu spasle život i da je proveo 254 dana u bolnici. Sve ostalo je bilo misterija.

– Video sam Šumahera prošle nedelje, bori se. Nadam se da će i svet moći da ga vidi opet. To je ono na čemu on i njegova porodica rade – rekao je Tod u Budimpešti gde se u danas vozi Velika nagrada Mađarske u Formuli 1.

On je sarađivao sa čuvenim Šumijem u Ferariju. Nemac je svojevremeno dominirao stazama i sedam puta je bio šampion Formule 1. Taj rekord sada pokušava da sustigne Luis Hamiltom, a Tod kaže da je teško reći ko je najbolji vozač svih vremena.

– Tu su Huan Manuel Fanđo, Ajrton Sena, Džim Klark i Mihael. Mislim da se može pričati samo o najboljem u određenoj generaciji – kaže Tod.

On se prisetio i šta je rekao Šumaheru pre bezmalo dvadesetak godina kada je Mihael osvojio prvu titulu sa Ferarijem (njegova treća do tada).

– Sećam se podijuma u Suzuki i kad sam mu rekao da naši životi više nikad neće biti isti. Postigli smo sve što smo hteli. Posle nesreće, 29. decembar 2013. koju je Mihael imao, da li je bitno što će recimo Luis osvojiti više? To je pitanje razmera. Svi imamo sreće u Formuli 1, posebno kad se pogleda šta se sve dešava u svetu i to ne samo sa čudovištem koje se zove Kovid-19 – rekao je Tod, a preneo Telegraf.

Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime