VLAST U INDIJI PROGONI HRIŠĆANE Hindusi im brane čak i da sahranjuju mrtve, sve pod izgovorom preobraćanja u veru! VIDEO

0

Seljaci u istočnoj indijskoj centralnoj državi Čatisgar ne dopuštaju hrišćanima da sahranjuju svoje mrtve sve dok ne plate kaznu za ne učestvovanje u hinduističkim festivalima i obredima. Napadi na manjinsku zajednicu u Indiji nastavljaju se uprkos zatvaranju zbog COVID-19.

Hrišćani su se suočili sa oštrim protivljenjem sahranjivanju svojih mrtvih u tri odvojena incidenta u okruzima Bastar i Dantevada u državi Čatisgar prošlog meseca, izvestila je Alliance Defending Freedom India.

Hrišćanima je rečeno da se „povrate“ zbog toga što nisu učestvovali ili davali donacije za verske obrede u tim selima za sve protekle godine, i platili su dodatnu kaznu pre nego što njihovi mrtvi budu sahranjeni.

“Strašno je i nezamislivo, biti uskraćena prilika da dostojanstveno sažaljemo gubitak voljene osobe,” izjavio je ADF India.

Od 2019. godine grupa je zabeležila najmanje 15 potvrđenih incidenata hrišćana kojima je uskraćeno pravo sahrane u državi Čatisgar.

Nakon intervencije pravnog tima grupe, „hrišćanima je pružena policijska zaštita, a u nekim slučajevima je čak i obezbedila zemlja od strane vlade, kako bi se sahrane obavile“.

U aprilu, kada je Indija bila pod sveopštim zatvaranjem COVID-19, najstrože na svetu, u Čatisgar se desilo najmanje šest slučajeva ciljanog nasilja nad hrišćanima, javlja ADF India. U većini incidenata hrišćane su fizički napali mafijaši od najmanje 50 ljudi kada su odbili da učestvuju u verskim obredima koji su narušili njihovu veru.

Dana 17. aprila, meštani države Mehatli u državi Čatisgar žestoko su napali hrišćansku porodicu, uključujući kidanje odeće supruge žrtve, i na njih silovito izvršili “ritual posvećenja”, saopštio je hrišćanski dobrotvorni fond Barnabas, dodajući da je mafija tada tražila naknadu od 5000 indijskih rupija (66 dolara) i zapretila da će ubiti porodicu ako obaveste policiju.

Dok je velikom starom strankom Indije, Indijskim nacionalnim kongresom, državom Čatisgar upravljao od decembra 2018., hinduističke desničarske grupe su aktivne u državi, kojom je ranije vladala hinduistička nacionalistička Baratija Džanata stranka, ili BJP, 10 godina.

U zapadnom gradu Mumbaju, koji je među najteže pogođenim izbijanjem koronavirusa u Indiji, hrišćanska groblja donedavno nisu imala mesto za ukop žrtava koronavirusa zbog nepostojanja zvaničnih obaveštenja, prenosi The Times of Indija, koja je izvestila da hrišćanske žrtve COVID-19 nisu imale druge mogućnosti osim da kreiraju svoje mrtve.

“Želim naglasiti da koronavirus u mrtvoj osobi ne inficira žive ljude”, citiran je lokalni aktivista Ciril Dara. „Virus postaje neefikasan u roku od nekoliko sati od smrti žrtve“, nastavio je, dodajući da će podneti policijske žalbe protiv velikih groblja ako ne dozvole sahrane.

Građanske vlasti konačno su dodelile prostor na četiri hrišćanska groblja za ukop žrtava koronavirusa, navodi Times.

Napadi na hrišćane su u porastu otkako je BJP pobedio na opštim izborima 2014. u Indiji. Većina napada na hrišćane pokrenuta je pod izgovorom navodnog „prisilnog“ obraćenja hindusa.

Nekoliko indijskih država decenijama je imalo drakonske „zakone protiv preobražaja“, nazvane Delima slobode religije, ali nijedan hrišćanin nije osuđen za „prisilno“ prevođenje bilo koga u hrišćanstvo.

Prema podacima Indije o sopstvenom stanovništvu, zavera masovnih preobražaja u hrišćanstvo ne stoji u prilog, kaže američki međunarodni časopis koji se bavi progonom. „1951. godine, prvi popis stanovništva nakon nezavisnosti, hrišćani su činili samo 2,3% ukupnog stanovništva Indije. Prema popisu stanovništva iz 2011., poslednji dostupni podaci o popisu, hrišćani i dalje čine samo 2,3% stanovništva. ”

“Otkad je aktuelna vladajuća stranka preuzela vlast 2014. godine, incidenti protiv hrišćana su se povećali, a hinduistički radikali često napadaju hrišćane bez ikakvih posledica”, primetila je Otvorena svetska lista za praćenje, koja je Indiju svrstala kao 10. najgoru zemlju za hrišćane.

„Stav hinduskih nacionalista je da je indijansko značiti hinduistički, pa svaka druga vera – uključujući hrišćanstvo – smatra se ne-indijanskom. Takođe, preobraćenike u hrišćanstvo iz hinduističkog porekla ili plemenske religije često ekstremno progone članovi porodice i zajednice “, dodaju u Open Doors.

Najmanje jedan hrišćanin je napadnut svakog dana prošle godine, prema Open Doors-u.

Kurir.rs/Christian Post Foto: Screenshot

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime