VUČIĆ BRUTALNO ODGOVORIO MILU I KURTIJU: Srbija je ponosna što može da se brani sama, dok neke mora da čuva NATO

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je Milu Đukanoviću i Aljbinu Kurtiju na njihove prozivke da su oni kao muve zunzare koje čekaju da im hijene donesu plen kao i da je važnije Srbiji da se od komaraca zaštiti nego od vazduhoplovnih snaga koje njih dvojica poseduju.

„Ovaj dvojac se konstantno koristi neistinama sa samo jednim ciljem da sebe predstave kao velike žrtve a Srbiju kao velikog i opakok agresora koji ih na svakojake načine napada“, precizirao je Vučić.

On je kazao da su na taj način i pokušali da njihovu legitimnu i legalnu kupovinu kineskog sistema za vazduhoplovnu opremu da bi kazali da je Srbija kineski i ruski saveznik, iako ovo sa Rusijom nema nikakve veze.

„Dakle, na koji način ih ugrožavamo defanzivnim oružjem, ni sami nisu sposobni da kažu, pa se pitam kako na taj način ugrožavamo Prištinu a pre svega, kako na taj način ugrožavamo Podgoricu“, kazao je Vučić i dodao, „da se malo našali, bolje da kupujem „Autan“ sprejeve jer nam je mnogo važnije da se zaštitimo od rojeva muva i komaraca nego od bilo kakvih ozbiljnih vazuhoplovnih snaga koje oni poseduju“.

On je istakao da je suština njihovih napada da se naudi i Srbiji i da bude Srbija slaba onako kao kada su priznavali nezavisnost Kosova.

„Kada Kurti kaže da se Srbija plaši da ne ostane sama, pa Srbija je sada kao vojno neutralna zemlja sama u celom širem regionu, ali želim da ga podsetim nešto, u cirkusu vidite lalove, slonove i tigrove ali nikada vuka samotnjaka. Pre bih prihvatio ulogu vuka samotnjaka nego hijena, kojih je nekad tri, pet, sedam, a nekad i 19. A još gore od hijena, kojima moate poštovanje odati na krvoločnosti ako ne za nešto drugo, još gore je biti muva zunzara koja se vrti oko hijena i čekaju da im se donese neki plen, kao što to rade Kurti i Đukanović“, precizirao je Vučić.

„I jedan i drugi imate većih briga, a Srbija će čuvati svoju stabilnost. Mnogo većih briga imate, od kriminala, korupcije, do mnogo problema u ekonomiji, ali to nije nešto u šta ja želim da vam se mešam“, ocenio je on.

„Moja molba vama je da ostavite Srbiju na miru, prestanite da lažete i obmanjujete javnost. Srbija će nać onaj put kakav njeni građani žele. I izvinite, nemojte da se ljutite, ponosni smo na činjenicu da želimo sami da čuvamo našu zemlju a ne da nam NATO kroji naš put, i u tome se razlikujemo i od toga se ne stidimo“, zaključio je Vučić.

Izvor: region.alo

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime