VUČIĆ JE DANAS NAJAVIO VAKCINU PROTIV KORONE DO KRAJA GODINE: Oglasili se članovi kriznog štaba, evo šta kažu

0

Dodao je i da “sve pare ovog sveta nisu mogle da obezbede opremu i lekove već dobra spoljna politika pojedinih država”

Jedna od tema današnje konferencije za medije održane u Palati Srbija bila je i vakcina koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da bismo mogli imati do kraj godine.

– Apsolutno nije javna tajna da više država radi na vakcini. To je jedan od mogućih lekova da se ova pošast završi. Mi aktivno sarađujemo sa svim zemljama koje rade i pokušavaju da nađu lek ili vakcinu. Imamo kontakte i sa engleskim firmama i sa kolegama u Americi, Kini, Rusiji i u zavisnosti od toga je važno stati prvi u red kada vakcina bude gotova – istakao je Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Dodao je i da “sve pare ovog sveta nisu mogle da obezbede opremu i lekove već dobra spoljna politika pojedinih država”.

On je objasnio da ćemo mi sigurno biti jedna od prvih zemalja koje će imati dobru, pravilnu vakcinu koja će biti promovsana i sigurna koju će naši lekari okarakterisati kao bezbednu.

– Nadamo se da ćemo uspeti da budemo jedna od zemalja koja će moći među prvima da rešimo ovaj problem vakcinom – zaključio je.

Kisić je dodala da su sve vakcine potencijalne vakcine, te da nisu prošle sve faze.

– Mi radimo komunikaciju sa najboljim kućama, jer jednog momenta kada bude završena vakcina koja je prošla sve nivoe provere biće velika potražnja i mi smo uključeni u ovaku vrstu istraživanja. Ono što mora da bude jasno, nikada nijedna vakcina se neće primenjivati ako ne bude ispunjavala sve kriterijume maksimalne bezbednosti. Želimo da damo do znanja da pratimo najsavremenije tokove i da će nam vakcina biti dostupna kada se pokaže da je bezbedna i efikasna – istakla je ona.

Podsećamo, predsednik srbije Aleksandar Vučić danas je najavio dobru vest, a to je da smo u razgovorima sa jednom zemljom koja bi mogla da nam obezbedi da imamo vakcinu pre kraja godine.

– U razgovorima smo sa jednom zemljom koja je završila vakcinu i koja već na ugrožneoj populaciji i posebno predviđenoj populaciji, ne testira već daje vakcinu, jer je završila sa testiranjem – rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

To bi, istakao je, “bio spas za Srbiju, za našu ekonomiju i sve ostalo”.

Vučić nije otkrio sa kojom zemljom se pregovara, ali je naglasio da se već priprema potpisivanje protokola.

Espreso, Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime