Vučić odgovorio Izetbegoviću na optužbe: “Kad god im je potrebno, oni napadaju Srbiju”

0
Aleksandar Vučić, Foto: Tv Pinkt/Printscreen

Predsednik je istakao da nije primetio da se iz Srbije upućuju neke nacionalističke i šovinističke poruke ka BiH

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je danas da je Srbija spremna da sa svima, pa i sa BiH, razgova o svakom obliku saradnje, protoku ljudi, roba i usluga, ali je dodao da ne želi da učestvuje u kampanji Bakira Izetbegovića.

– Ne želim da učestvujem u kampanji Bakira Izetbegovića, jer kad god im je potrebno oni napadaju Srbiju, rekao je Vučić novinarima u Golupcu odgovarajući na pitanje kako komentariše Izetbegoviće optužbe na račun Srbije za agresivni nacionalizam.

Predsednik je istakao da nije primetio da se iz Srbije upućuju neke nacionalističke i šovinističke poruke ka BiH.

– Naprotiv, iz Srbije dolaze poruke mira i saradnje, kao i pružena ruka prema Bošnjacima, Srbima i Hrvatima, ali to ne nailazi na odgovor”, rekao je Vučić i dodao:

– A oni govore da su Srbi zlikovci i genocidaši. Oni sada pričaju da su Srbi nad Bošnjacima izvršili pet genocida… Stvarno ne mogu da razgovaram od perioda rusko-turskih ratova.

Ponovio je da su svi Bošnjaci dobrodošli u SrbijI.

– Imamo ih i u Srbiji i sa njima živimo lepo, mada možemo i bolje i želimo mnogo toga da uradimo za njih i u Sjenici, Pazaru i Tutinu, gde su većina, ali i tamo gde nisu kao u Prijepolju, rekao je Vučić.

Upitan da komentariše krivičnu prijavu podnetu protiv srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika za navodno negiranje genocida, Vučić je rekao da ne može da se meša u rad institucija BiH.

– Ali, ako misle da je spas u progonu Dodika koji govori ono što misli, nije, rekao je Vučić i istakao da je kriviti Srbiju već postalo uobičajno.

Objektiv

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime