VUKA NAPUŠTA ŠEF IO: Jeremić ostao bez glavnog operativca

0

Vladimiru Dobrosavljeviću dozlogrdila atmosfera u stranci, koju stvara vrhuška oko lidera, a pre svega Zdravko Ponoš

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić nikako ne uspeva da zaustavi bežaniju iz svoje stranke i sada mu je leđa okrenuo jedan od najbliskijih saradnika.

Kako Kurir saznaje, stranku je napustio Vladimir Dobrosavljević, Jeremićev glavni operativac, a glavni razlog je autoritarnost potpredsednika NS Zdravka Ponoša.

Sklonjen

– Dobrosavljević je bio dobro kotiran kod Vuka i zato mu je poverio funkciju predsednika Izvršnog odbora NS. Međutim, on nije mogao više da trpi Ponoševo šikaniranje i kinjenje. Pokušao je da upozori Jeremića da s takvim umišljenim elitistom stranka ne može da napreduje, ali se sve pretvorilo u gadnu svađu i Dobrosavljević je sklonjen – otkriva naš izvor blizak NS.

Dobrosavljević je za Kurir potvrdio da je zaista na putu da napusti i funkciju i stranku.

– Taj proces je u toku i ostala je još jedna tura razgovora, pa mi je nezgodno da vam sad kažem šta će biti. Nije bilo ličnih sukoba, ni s Ponošem niti s bilo kim drugim. Istina je da je između mene i ljudi koji vode stranku došlo do razmimoilaženja po pitanju kako Narodna stranka treba da funkcioniše. Ukoliko se ne dogovorimo, napustiću i stranačku poziciju i stranku – objasnio je on.

Razlike

Dobrosavljević je još jedan u nizu funkcionera koji su napustili Jeremićevu stranku. Pre njega to su učinili Aleksandar Babić, Dejan Dimitrijević i Slađana Grbić, koji su vodili stranku u Kragujevcu, Nišu i Krupnju, Uroš Piper, koji je vodio informativnu službu, Dušan Raičković, koji je bio potpredsednik beogradskog odbora NS…

 

 

Kurir.rs / I. K.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime