Vulin: „Dara iz Jasenovca“ je snimljena istine radi, ali i da naša deca nikada ne poveruju u laž kukavica i lažova kakav je Vajsberg

0
Foto: Kurir Televizija

„Ne znam kakav je kritičar Vajsberg, ali znam kakav je čovek. Loš, vredan prezira.

– O filmu „Dara iz Jasenovca“ može da piše šta hoće, ali o uspomeni na od ustaša poklanu srpsku decu mora da ćuti, kada već ništa ne zna. Da je bar hteo da uči, mogao je da ode u Jad Vašem i da se tamo pokloni pred večnom vatrom najvećih strahota Drugog svetskog rata i među njima imenom Jasenovca – izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom kritike filma „Dara iz Jasenovca“ Džeja Vajsberga objavljene u američkom magazinu Varajeti.

– Ne znam ni koja je nacija Vajsberg, ali znam da o ubijenoj deci njegovog naroda, ko god on bio, Srbi nikada ne bi govorili kao rasističkoj propagandi. Ko o zaklanim Srbima u Jasenovcu govori sa takvim prezirom treba da zna da njegova pakost otvara i zagađuje i grobove zaklanih Jevreja i Roma. Zbog sramotnih neznalica i loših ljudi kakav je Vajsberg, Srbija je morala da film o najvećoj srpskoj patnji snimi decenijama ranije. „Dara iz Jasenovca“ je snimljena istine radi, ali i da naša deca nikada ne poveruju u laž kukavica i lažova kakav je Vajsberg – poručio je ministar i predsednik.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime