VULIN: I dalje verujem da Milošević neće ići u Knin

0

Ističe da Milošević treba da razmisli o tome kakva se poruka šalje Srbima na KiM

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da i dalje veruje da potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) neće ići u Klin na proslavu 25-godišnjice „Oluje“.

Vulin je za TV Pink naveo da će poštovati molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne komentariše i ne ocenjuje najavu odlaska Miloševića u Knin dok se to ne desi.

„I dalje verujem da će Milošević razumeti gde ga vode i zašto ga vode, da će voditi računa ne samo o srpskom narodu u Hrvatskoj, već o srpskom narodu u celini“, naveo je Vulin.

Ističe da Milošević treba da razmisli o tome kakva se poruka šalje Srbima na KiM, da će posle ovog i njima tražiti da idu na grobove OVK i da pozdravljaju sve ono što se desilo.

„Pitam hrvatsku vladu zašto ne poboljšate položaj Srba, zašto uslovljavate poboljšanje položaja Srba priznanjem da je ‘Oluja’ bezgrešna i da je dobro što su proterali 250.000 Srba i ubili 2.000“, naveo je Vilin.

Hrvatsku vladu je upitao i zašto tera srpski narod da prihvati da je „ustaško divljanje“ dobrobit za njih i kako će se pomiriti dva naroda ako Srbi prihvate da su svi zločini nad njima civilizacijski napredak, a da Hrvati nisu činili nijedan zločin.

Espreso, Agencije

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime