Vulin: Srpska nije poklon, Izetbegović ne poštuje Dejton

0

On navodi da Izetbegović “ne poštuje Ustav svoje zemlje i tako daje primer i svim ostalima” i dodaje da dok SDA bude doživljavao Republiku Srpsku kao neprijatelja, BiH neće biti ni uspešna ni funkcionalna država

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da Republika Srpska nije poklon, već je nastala “kao srpski odgovor započetom ponavljanju jasenovačkog genocida”.

Povodom izjave Lidera SDA i potpredsednika Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića da je srpska strana u BiH Dejtonskim sporazumom dobila i previše, Vulin je rekao da Srbi u Dejtonu nisu dobili ništa, već su se izborili za Republiku Srpsku, a da je Srbija bila uz njih i kao međunarodno priznata država mogla je da preuzme ulogu garanta i čuvara Dejtonskog sporazuma.

“Izetbegović je žalostan primer nepoštovanja Dejtonskog ustrojstva ali i predvodnik političara koji smatraju da Republiku Srpsku treba uništiti”, smatra Vulin.

On navodi da Izetbegović “ne poštuje Ustav svoje zemlje i tako daje primer i svim ostalima” i dodaje da dok SDA bude doživljavao Republiku Srpsku kao neprijatelja, BiH neće biti ni uspešna ni funkcionalna država.

“Nema uspešne Bosne i Hercegovine bez uspešne Republike Srpske, svaki pokušaj rušenja Dejtona i poništavanja Republike Srpske, imao bi nesagledive posledice”, upozorio je Vulin.

(Espreso.rs/Agencije)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime